tuinklok

Klokken hebben we eigenlijk wel in iedere kamer in huis. Maar weinig zie je eigenlijk klokken in de tuin. Waarom zou de tuin anders moeten zijn? Een klok is eigenlijk des te meer nodig buiten. In huis zijn er vele apparaten om de tijd aan af te lezen. Denk bijv. aan de magnetron en ook de thermostaat enzovoort. Buiten heb je die als het goed is niet. Dus een klok zou daar zeer gewenst zijn. Net zoals binnen kan een klok veel sfeer toevoegen. Een voordeel van een tuinklok dat ook niet te onderschatten is, is dat je gemakkelijk de temperatuur kan aflezen van binnen. De meeste tuinklokken bevatten naast de tijd namelijk ook indicatie van temperatuur en zeer geavanceerde modellen kennen ook de luchtvochtigheid.

Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/buitenklok.html

Noodzakelijke eigenschappen van een tuinklok

Het is natuurlijk in de eerste plaats absoluut noodzakelijk dat de klok waterdicht is. Het regent nogal wat af in Nederland. Dus een klok die niet geheel waterdicht is, zal niet lang overleven. De meeste tuinklokken vandaag de dag werken ook op een batterij. Dit is toch wel noodzakelijk. Een klok die op het netstroom moet aangesloten worden door middel van een draad, is niet bepaald handig te noemen. Je wilt ook dat de klok gemakkelijk te bevestigen is, zodat je deze bijv. gemakkelijk kunt ophangen aan een tuinhuisje. Klokken die aan deze criteria voldoen kan men overigens vinden op de website van klokkenconcurrent.nl.

Soorten tuinklokken

Het aanbod tuin en buiten klokken is de afgelopen jaar fors toegenomen. Eigenlijk voor iedere smaak is er wel een tuinklok te vinden. Je vindt ze in alle kleuren, vormen en formaten. Het maakt dus niet uit wat voor stijl je hebt met je tuin, er is altijd wel een geschikte buitenklok te vinden. Je vindt ze ook in vrijwel iedere prijsklasse, dus een tuinklok hoeft zeker ook geen aanslag op de portemonnee te zijn.

Comments are disabled.