planten

Ook zo’n zin in het voorjaar en de zomer? De tuinen weer volop in bloei. Vlinders fladderen in het rond, bijtjes zoemen van bloem naar bloem. Kortom, er is volop leven in je tuin. Uiteraard dien je wel de juiste tuinplanten in je tuin te planten. Anders wordt het nooit een mooi en kleurrijk geheel. Welke planten jij het best voor jouw tuin kopen kunt, vertellen wij je graag. Hieronder onze top 5 voor een mooie, kleurrijke tuin.

Tuinklassieker: de Hortensia

Onmisbaar in een kleurrijke tuin is de klassieke Hortensia. Deze plant doet het goed op schaduwrijke plekken, maar kan ook uitstekend in de zon geplant worden. De Hortensia is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Dat maakt deze tuinplant dan ook bij uitstek de beste keuze voor een kleurrijke tuin. Vind jij de Hortensia ook een prachtige plant? Dan kun je er ook voor kiezen om naast de bekende bolhortensia, de pluimhortensia en de klimhortensia te planten. Zo wordt het echt een feestje in je tuin.

Kleur in de winter met de Kerstroos

Wanneer je ook in de herfst en winter van een bloeiende tuin wilt genieten, is het verstandig om enkele laatbloeiers, zoals de Kerstroos, te planten. De Kerstroos heeft witte bloempjes, maar deze kun ook verkleuren naar roze of rood. Doordat de bloemen bloeien in het najaar, lijkt de tuin een stuk minder somber. Je kunt dan zelfs in deze periode echt genieten van je tuin.

Kleuren én geuren: Lavendel

Lavendel is een mooi paars, roze, wit of blauw gekleurd plantje met een hele sterke geur. Bijtjes zijn gek op deze bloem en je zult dan ook veel bezoek van de bijenfamilie krijgen na het planten van deze struiken. De meeste lavendelplanten bloeien in de bekende paarse tinten en geven je tuin een mooie frisse kleur. Lavendel houdt van zon en een luchtige grond. De plant kan ook goed tegen droogte en brengt naast kleur ook een heerlijke geur aan je tuin.

De vlinderstruik voor meer leven in je tuin

De Vlinderstruik is het mooist in de zomermaanden. Dan staat de plant volop in bloei en zal deze ook zeker de vlinders aantrekken. Met mooi gekleurde bloemen in wit, lila, roze of blauw trekt deze struik echt de aandacht. Dat komt misschien ook wel door zijn hoogte. Deze struik kan namelijk wel 4 meter worden. Daar dien je wel rekening mee te houden voordat je deze gaat planten in je tuin.

De Blauwe Regen

Heb je nog een muurtje, schutting of pergola over? Dan is het de Blauwe Regen zeker een goede keuze. Deze klimmer is in de zomer een echt plaatje. Met lange bloemtrossen in het blauw, wit of roze lijkt de ‘regen’ neer te dalen. De Blauwe Regen groeit snel. Het is dus verstandig om de plant bij regenpijpen en dakgoten vandaan te houden door ze goed te snoeien en dan heb je met deze klimmer een echt juweeltje in de tuin.

Comments are disabled.