Tips en advies voor je tuin

Op deze blog lees je de beste tips en adviezen voor in de tuin. Onze tuinexperts delen maar al te graag hun kennis en kunde met de wereld. Altijd al willen weten hoe je een vetbol maakt om de hongerige vogeltjes te voeren? Of misschien ben je een beginnende tuinier en wil je weten welk gereedschap écht niet mag ontbreken in jouw tuinhuisje. Ook vertellen we je precies hoe je een moestuin aanlegt en onderhoudt, zodat ook jij straks geniet van dat overheerlijke zelfgekweekte eten. Want er gaat natuurlijk niks boven een tomaat uit eigen tuin. En natuurlijk houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van tuintrends. Dat mag ook wel, want de laatste jaren zien we grote veranderingen in de tuinwereld. Lees dus snel verder.

De nieuwste tuintrends

Voorheen moesten de mooiste tuinen vooral strak en modern zijn. Dat is allemaal aan het veranderen. De tuintrends zijn namelijk, net als vele andere trends, een weerspiegeling van de samenleving. We gaan als mensheid steeds meer naar een duurzaam en milieuvriendelijke mindset en dat zie je terug in de nieuwerwetse tuin. Weg met de overvloed aan stenen. Eruit met die kille tuinmeubelen. We gaan over op natuurlijk, rustiek en duurzaam. Je eigen groenten, fruit en kruiden kweken is ongelooflijk populair. Ook buiten koken neemt grotere vormen aan, en een barbecue is zeker niet meer genoeg. Ga snel naar de pagina Tuintrends om alles te lezen over de trends van tegenwoordig.

Een kleurrijke, geurige tuin

De tuintrends van een aantal jaren geleden lieten het eigenlijk niet toe om een kleurrijke en lekker ruikende tuin aan te leggen. Marmer en kiezelstenen kregen de voorkeur boven bloementuinen. Maar dat is nu helemaal anders: een tuin is geen tuin zonder kleur en geur. We komen er niet alleen achter dat bloemen ons blij maken, maar ook dat een bloemenzee goed is voor de bij. Het is je vast niet ontgaan dat de bij het moeilijk heeft. De verstening van onze tuinen was daar één van de voornaamste redenen van. De bij heeft bloemen nodig om nectar te krijgen, want daar maken ze hun honing mee. De bij is voor ons als mens heel erg belangrijk als bestuiver van allerlei soorten fruit. Wil je weten hoe je jouw tuin zo kleurrijk en geurig mogelijk maakt? Kijk dan op de pagina Tuininspiratie en houd onze blog in de gaten.

 

Tuintrends

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

De laatste jaren is er nogal wat veranderd op het gebied van tuintrends. Wat nu erg populair is, kan volgend jaar weer helemaal uit zijn. Daarom houden wij jou op de hoogte van de nieuwste en leukste tuintrends.

Tuininspiratie

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Soms weet je even niet wat je met je tuin aan moet. Je hebt simpelweg geen inspiratie, maar dit is helemaal niet erg. Op internet kan je namelijk erg veel ideeën vinden. Wij hebben op deze pagina de leukste ideeën voor tuininspiratie op een rijtje gezet.

Tuininrichting

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Het aanleggen van de tuin is nog maar de eerste stap. Hierna komt het inrichten van de tuin en daar komt best veel bij kijken. Je moet rekening houden met de ruimte, de effectiviteit en je eigen smaak. Op deze pagina lees je alles over hoe jij je tuin het beste kunt inrichten.

Tuinonderhoud

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Het onderhouden van je tuin is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je tuin er het gehele jaar mooi bij ligt. Maar als beginnende tuinier weet je niet altijd hoe en wanneer je de heg moet snoeien. Wij delen handige tips met je om het tuinonderhoud een stuk gemakkelijker te maken.

Tuingereedschap

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Het grootste gedeelte van het tuinwerk kun je niet met blote handen doen. Hier heb je speciaal tuingereedschap voor nodig. Op deze pagina bespreken we het benodigde tuingereedschap voor zowel de beginner als de expert.

Nieuws

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over alles wat met de tuin te maken heeft?  Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je informatie over allerlei planten maar ook kun je hier verschillende tips en tricks voor de tuin vinden.

Hoe onderhoud je je tuin

Een mooie tuin moet je natuurlijk goed onderhouden. Door je tuin te onderhouden voorkom je dat hij in een overgroeide jungle verandert. Maar hoe onderhoud je je tuin het beste? Je mag bijvoorbeeld niet iedere heester tegelijkertijd snoeien. Daarom geven we je alle algemene snoeitips die nodig zijn om het snoeien zo soepel mogelijk te laten verlopen. Naast snoeien is ook de bemesting een belangrijke factor van het tuinonderhoud. De tuin heeft regelmatig meststoffen nodig om mooi te blijven. Het houdt het gras groen en geeft bouwstoffen aan je planten. Zonder bemesting raakt het eten voor de plant op een gegeven moment op. Op de pagina Tuinonderhoud vind je alle basisinformatie over het snoeien en bemesten van je tuin.

Onmisbaar tuingereedschap

Om goed in de tuin te werken heb je natuurlijk gereedschap nodig. Tuingereedschap begint bij de essentiële stukken zoals de bezem, hark en gieter. Als je een tuin hebt kun je niet zonder deze drie gereedschappen. Daarna hebben we het over gereedschap voor beginnende tuiniers zoals tuinscharen, grasmaaiers en schoppen. En uiteindelijk gaan we over op professioneel tuingereedschap zoals een verticuteermachine en een hogedrukreiniger.

Alles over moestuinen

Omdat ze zo populair zijn kunnen we natuurlijk geen tuinblog starten zonder het over moestuinen te hebben. Daarom lees je op onze website alles over het aanleggen, onderhouden en oogsten van een moestuin. Hoe begin je aan een moestuin? Welke groenten zijn gemakkelijk om te groeien? Hoe onderscheid je de zaailingen van elkaar? Al deze vragen nog veel meer worden beantwoord op de pagina Moestuin. Ook geven we tips en adviezen over de locatie, het indelen en het voorbereiden van je moestuin. Dus waar wacht je nog op?

Recente berichten