werken in de tuin (002)

Veel mensen zien het als een rustgevende bezigheid, werken in de tuin. Ook wanneer je geen groene vingers hebt kan werken in de tuin een ontspannende bezigheid zijn waar je veel plezier uit kunt halen. Wat ook zo is, is dat je nooit te oud bent om te leren natuurlijk. Hieronder vind je een aantal tips voor het werken in de tuin.

werken in de tuin (002)

Houd het klein en overzichtelijk

Iedereen droomt misschien wel van een hele grote, mooie volkstuin vol met planten. Maar wanneer je net begint met tuinieren kan het zo zijn dat dit meer werk zal opleveren dan je in eerste instantie in gedachten had. Mocht het dan uiteindelijk niet je hobby zijn en heb je er toch niet zoveel zin meer in dan is dat erg zonde. Je kunt daarom beter klein beginnen, begin bijvoorbeeld met een klein hoekje in je tuin of balkon. Daarnaast kun je wanneer je klein begint beter zien wat de beste locatie is voor planten. Kijk bijvoorbeeld goed waar de zon komt en of de planten niet onder een afdak komen te staan waar dan vervolgens geen regenwater kan komen.

Veiligheid voorop

Bij het tuinieren is het heel erg belangrijk om je eigen veiligheid voorop te stellen. Wanneer je bijvoorbeeld graag een tuinhuisje wilt bouwen of een hoge boom moet snoeien en je moet hierbij werken op hoogte kies er dan voor om een steiger te kopen of te huren in plaats van gebruik te maken van een trap. Een steiger is in dit geval veel veiliger om op hoogte te werken, helemaal wanneer je onervaren bent. Dit komt omdat hij steviger staat en je meer ruimte hebt om op te werken.

tuinieren met modder en een schep

Kies makkelijk te onderhouden planten

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen kan het erg verstandig zijn om klein te beginnen. Kies daarom ook eerder voor een plant die gemakkelijk te onderhouden is en waarmee het ook makkelijk is om mee te beginnen. Makkelijke vaste planten zijn bijvoorbeeld de ooievaarsbek, de kerstroos, de duizendknoop of de salie is ook een makkelijke plant. Natuurlijk zijn er nog veel meer planten die makkelijk te onderhouden zijn voor een beginnende tuinier.

Een goede timing voor tuinieren

Natuurlijk is het afhankelijk van het type plant dat je in je tuin wilt plaatsen maar het is wel belangrijk om het juiste moment in het jaar te kiezen. Planten en bomen in potten kunnen gemakkelijk heel het jaar in de tuin geplaatst worden maar grote planten en bomen daar in tegen hebben wel moeite met het wortelen in de grond als het zomermaanden zijn.

Comments are disabled.