zitgrasmaaier

zitgrasmaaier

Als jij ook een prachtige gazon in je tuin hebt liggen, dan is het de kunst om het gazon zo goed mogelijk te verzorgen. Je gazon maaien is één van de belangrijkste taken die behoren bij het onderhoud. Om dit goed te kunnen uitvoeren is een goede grasmaaier van noodzakelijk. Het gras wordt dan goed en snel gemaaid. Bij aanschaf van een grasmaaier heb je een keuze uit verschillende soorten maaiers. Welke maaier het beste bij jouw tuin past is vooral afhankelijk van het soort en de grootte van het gazon en welke techniek je verkiest.

Kooimaaier 

Een kooimaaier is een maaier waarin de messen in een soort van kooi zitten. De kooi met daarin de messen worden in beweging gebracht door beweging van de wielen, maar kan ook aangedreven worden door een motor. De bekendste soort kooimaaier is de klassieke hand geduwde maaier. Door de maaier aan te duwen worden de wielen in beweging gezet en de wielen zetten de kooi met de messen in beweging. Er zijn ook kooimaaiers die voorzien zijn een motor. Dit kan een elektromotor zijn of een benzinemotor.

Cirkelmaaier 

In tegenstelling tot de kooimaaier heeft een cirkelmaaier horizontale messen die horizontaal ronddraaien en het gras eraf slaan. Ook een cirkelmaaier kan hand geduwd zijn of worden aangedreven door een elektro- of benzinemotor.

grasmaaier

Zitmaaier 

Een zitmaaier is een elektrisch aangedreven maaier en zijn een stuk groter dan reguliere maaiers. De naam zegt het al, een zitmaaier is voorzien van een stoel en een stuur. Je kunt dus plaatsnemen op de maaier. Een zitmaaier is de ideale oplossing als je een heel groot gazon in je tuin hebt. Je kunt dan gewoon zittend je gras maaien.

Grasmaaiers van Toro 

Toro is een Nederlandse producent van grasmaaiers. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en heeft een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende soorten grasmaaiers. Met een maaier van Toro weet je dat je kwaliteit in huis haalt en dat er altijd een grasmaaier verkrijgbaar is voor elk soort terrein.

 

Comments are disabled.