Taxus Baccata haag kopen

De taxus Baccata behoort tot de coniferenfamilie en wordt veelvuldig gebruikt om hagen mee te vormen. Geen wonder want het is een beauty om te zien. Daarnaast is de taxus Baccata heel gemakkelijk te onderhouden en biedt het veel privacy. Het snoeiafval van de taxus wordt gebruikt voor de chemotherapie welke ingezet wordt ter bestrijding van kanker. Behalve een hoge sierwaarde heeft de taxus Baccata dus ook een zeer nuttige functie. Het kan aangeplant worden op iedere standplaats in uw tuin en is winterhard. Dat wil zeggen dat het niet zijn 1,5 centimeter lange naalden verliest, zelfs niet bij strenge vorst. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een prachtige groene haag. Ook solitair aangeplant is de taxus Baccata een sieraad in de tuin.

De taxus Baccata onderhouden

Om de taxus Baccata mooi in vorm te houden wordt 2x per jaar snoeien, in mei en september. Het kent geen extreem snelle groei maar kan wel zo’n 5 meter hoog worden. Wilt u dit liever niet dan snoeit u de toppen tot een hoogte die wenselijk is. De beste manier om te snoeien is in een lichte puntvorm. Zo krijgen ook de onderste takken voldoende zonlicht om te groeien. Deze vorm trekt na een tijdje vanzelf weer bij. Wanneer de taxus Baccata nog klein is en u wilt het hoger laten groeien is alleen de zijkanten snoeien voldoende. Kies voor het snoeien een niet al te warme, bewolkte dag uit. De kans op verbranding is dan het kleinst.

De bloei van de taxus Baccata

Wist u dat de taxus Baccata ook een bloeiperiode doormaakt? In de herfst komen er rode besjes aan die een enorme aantrekkingskracht op vogels hebben. Bij inname door andere dieren en mensen zijn deze besjes giftig dus pas daarmee op. Bij extreme droogte en in de periode na het aanplanten kan de taxus Baccata wel wat extra water gebruiken. Maar te vochtige grond is ook niet goed want dan bestaat er kans op wortelrot. Om dit te voorkomen kunt u af en toe met de greep in de aarde steken zodat vocht in de bodem goed wordt afgevoerd.

Comments are disabled.