motorberging

Een van de meest onderbelichte aspecten van een motor hebben, is dat je een goede manier moet vinden voor het bergen van de motor. De meeste mensen gebruiken hun motor namelijk alleen tijdens de mooiste dagen van het jaar, waardoor je wilt dat jouw motor in de tussentijd op een mooie manier wordt opgeborgen. Sommigen kiezen ervoor om een motorhoes over de motor te doen, terwijl anderen een op maat gemaakte berging gemaakt hebben In dit artikel worden enkele opties besproken die jij hebt op het vlak van de berging van jouw motor.

Zet jouw motor in de garage

De optie die wellicht het vaakst voorkomt, is om een motor in de garage te bergen. Deze plek is namelijk vaak privé, waardoor niemand anders bij jouw motor kan. Daarnaast is het ook een mooie plek om onderhoudswerk bij jouw motor te verplichten. Je kunt een garage immers ook als een werkplaats gebruiken. Deze optie is het beste voor mensen die graag klussen en vanzelfsprekend ook een garage hebben.

Houten of kunststof motorberging

Een andere optie is om een houten of kunststof motorberging te gebruiken. Wanneer jij voor een houten motorberging kiest, is het mogelijk om helemaal zelf deze berging te maken. Het enige nadeel aan deze berging is dat het hout door slechte weersomstandigheden langzaam wegrot. Wanneer jij voor een motorberging van kunststof kiest, heb je dit nadeel niet. Deze optie is dus beter voor de lange termijn. Ook is een kunststoffen motorberging vele malen lichter.

In de buitenlucht met een motorhoes

Tot slot is er nog de meest simpele optie, namelijk in de buitenlucht. Deze optie is ook het goedkoopst. Je hoeft enkel een motorhoes over de motor heen te gooien en klaar is kees. Het enige nadeel is dat de kans op diefstal bij deze vorm van berging het hoogste is. Zorg er daarom voor dat er een goed motorslot op jouw motorfiets zit.

Comments are disabled.