paard

Veel kinderen dromen er van: een eigen paard in de tuin. Maar alleen je ouders overhalen is niet genoeg! Je moet denken aan een vergunning, of je paard wel alleen kan staan, de stal en nog veel meer dingen. Alles wat je moet weten om je paard in de tuin te stallen lees je hier.

Eerst moet je bij de gemeente nagaan of je überhaupt wel een paard in de tuin mag stallen. Je moet een vergunning hebben voor het plaatsen van een stal, een paardenbak en voor een schuilstal. Ook moet je denken aan alle paardenspullen die je ergens kwijt moet. Is er bijvoorbeeld wel plek in de garage?

paard

Als je dit allemaal geregeld en goed doordacht hebt moet je natuurlijk ook denken aan al het werk wat erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het poetsen van je paard en het uitmesten van de stallen. Vergeet ook niet om van te voren na te denken waar je de mest gaat laten, ook hier zijn meerdere mogelijkheden voor. Je kan bijvoorbeeld een mestcontainer plaatsen, een mestput maken of een aanhanger vullen.

Je moet voor jezelf nagaan waar je de paardenstal wilt gaan plaatsen. Ook wil niet elke mestafnemer alle soorten stalbedekking afhalen. Je kan kiezen tussen stro, houtkrullen etc. Denk daar dus ook goed over na.

Het zou handig zijn om naast de stal een ruimte te maken waar je alle paardenspullen opbergt. Zo hoef je niet ver te sjouwen met de zware deken of vele andere kleine verzorgingsproducten.

Je paard heeft natuurlijk ook voer en drinkwater nodig. Paarden hebben vers drinkwater nodig. Het zou handig zijn om automatische drinkbakken te installeren. Zo heeft je paard altijd beschikking tot vers drinkwater en hoef jij zelf niet te gaan zeulen met emmers. Als voer kan je je paard het beste hooi geven. Je moet er alleen voor zorgen dat er geen giftige planten tussen zitten. Denk dus goed na of je je paard wel echt in je tuin kan stallen!

Comments are disabled.