wesp

De zomermaanden staan weer voor de deur. Dit betekent dat de temperatuur omhoog gaat en je waarschijnlijk veelvuldig buiten bent. Heerlijk natuurlijk. Wat minder lekker is, is dat het aantal wespen in deze periode ook fors toeneemt. In jouw tuin komen ze ongetwijfeld ook voor. Vaak blijft het slechts bij een aantal wespen. Zie jij grote aantallen wespen door jouw tuin vliegen? Dan kan het maar zo zijn dat er een nest in je tuin zit. Is dit inderdaad het geval? Dan is het tijd voor actie! Maar wat moet je eigenlijk doen bij een wespennest in je tuin?

wesp

De wespen bestrijden

Veel mensen trekken meteen ten strijde wanneer zij een nest ontdekt hebben. Het wespennest wordt soms zelfs abrupt gesloopt. Niet verstandig, zeker niet wanneer het een groot nest betreft. De wespen worden dan namelijk agressief en vallen jou ongetwijfeld aan. Dit werkt dus niet. Je kunt het nest beter eerst bestrijden met vergif. Dit strooi je voor de ingang van het nest. De wespen nemen dit beetje voor beetje mee naar binnen, waardoor de populatie vanzelf uitsterft. Is het nest nog niet groter dan een tennisbal? Dan kun je er ook wat kokend water ingieten. Haal dit niet in je hoofd bij een nest dat groter is dan een tennisbal. In dat geval word jij namelijk ook aangevallen door dit ongedierte.

Het wespennest verwijderen

Wanneer je de wespen bestreden hebt met vergif, moet je het nest nog niet direct verwijderen. Waarom niet? Omdat de wespen nog niet allemaal dood hoeven te zijn. Wacht daarom tot je geen activiteit meer ziet in of rondom het nest. In dat geval kun jij overgaan tot het verwijderen van het wespennest. Doe dit nooit met je blote handen of ontblote lichaamsdelen, maar draag altijd beschermende kleding. Heb je het nest verwijderd? Gooi het dan in de groene container.

wespennest

Schakel een ongediertebestrijder in

Zoals je al kon lezen, kan het verwijderen van een wespennest behoorlijk gevaarlijk zijn. De kans is dan ook aanwezig dat jij dit zelf niet durft. Geen paniek, want je kunt dan namelijk gewoon een ongediertebestrijder inschakelen om het wespennest te verwijderen. Voor een ongediertebestrijder is dit namelijk dagelijks kost. Hij weet dus precies hoe hij een nest moet verwijderen. Met hulp van een De Bestrijdingsbrigade is jouw wespennest dus binnen de kortste keren verwijderd.

Comments are disabled.