Echt of nep; hoe ziet jouw droomgazon eruit?

Tuin

Een groen gazon is een pareltje voor in de tuin. Het is een misvatting dat je tuin groot zou moeten zijn als je een grasveld in je tuin wilt hebben. Juist in kleine tuinen kan een stukje gras de tuin mooi breken. Daarnaast is het vaak een welkome aanvulling op het grijze stenen geheel. Nu je de keuze hebt gemaakt dat je gras in de tuin wilt, wat dan? Wordt het echt- of toch kunstgras?

Tuin

Voordelen van kunstgras 

Bij kunstgras bestaat nog altijd het idee dat het er nep uitziet. Tegenwoordig is kunstgras haast niet meer van echt te onderscheiden!

Uiteraard bestaan er nog steeds soorten kunstgras die niet heel erg lijken op echt gras, maar het overgrote deel is tegenwoordig toch niet meer van echt te onderscheiden. Daarnaast is het ideaal voor mensen met een ongediertefobie. Die kleine kriebelaars hebben namelijk bijzonder weinig te zoeken in kunstgras. Ook het onderhoud dat kunstgras nodig heeft is veel minder dan bij echt gras. Het is niet geheel onderhoudsvrij, maar het valt in het niet in vergelijking met echt gras. Daarnaast is kunstgras, zonder enige moeite, natuurlijk altijd groen! Nooit een kale of dode plek in jouw gazon!

Nadelen van kunstgras

Al zal je het haast niet geloven er zitten ook nadelen aan kunstgras. Dat is de investering. Het lijkt in eerste instantie duurder omdat de aanschaf ervan vele malen hoger ligt dan bij gewoon gras. Als je bekijkt hoe lang het mooi blijft, hoe weinig tijd je er aan kwijt bent en hoe groot het genot is dat je niet eerst hoeft te maaien als je lekker op je gazonnetje wilt picknicken, dan is het uiteindelijk goedkoper dan gewoon gras!

kunstgras afbeelding2 (002)

Voordelen van echt gras

Laten we direct maar beginnen met de heerlijke geur van gras als je gras nog nat is van het ochtenddauw en de eerste zonnestralen landen op jouw prachtige gazon. Of de geur van pas gemaaid gras? Daarnaast als je een echte groene vingers hebt kom je natuurlijk niet weg met een kunstgras gazon. Sommige mensen kiezen liever voor echt gras, dat is echte natuur, de geur van pas gemaaid gras willen zij niet missen!

Nadelen van echt gras

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het echte gras. Denk even aan alle uren zwoegen achter de grasmaaier, het bemesten, het sproeien, het extra zaaien op de kale plekke en het geduld voor het weer helemaal mooi groen is. Ook is het zo dat gras niet op alle plekken even goed groeit. Gras heeft voldoende zon nodig, dus als jouw bedachte gazon op een schaduwplek ligt kun je het wel vergeten met echt gras. Met een tuin op het noorden, gaat echt gras het niet worden!

Al met al is er genoeg om over na te denken. Beide opties hebben de nodige voor- en nadelen. Ga voor jezelf na wat jouw belangrijkste wensen zijn en hoeveel tijd je eraan wilt besteden en maak dan een goed doordachte keuze! En denk eraan, elk gazon is beter dan geen gazon!

Aanleggen en bestraten

gazongrasKunstgras

Comments are disabled.