planten water geven

Als je een tuin hebt is het een uitdaging om die voor relatief weinig geld goed gevuld te krijgen. Wie niet te veel geld wil uitgeven zal zelf wat meer werk moeten doen. De tuin vullen met planten die al grotendeels zijn opgekweekt in een kwekerij is een kostbare aangelegenheid, want die planten zijn best duur. In plaats daarvan kun je bij zadenkopenonline.nl voor slechts enkele euro’s een groot aantal zakjes met zaad kopen. Als die op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden worden gezaaid, ben je verzekerd van een goed gevulde tuin.

Welke planten kun je zaaien?

In principe kunnen de meeste planten worden gezaaid. Toch zijn met name het zaad van allerlei soorten groenten en kruiden erg populair. Ook heel veel zomerbloeiers, met name de een- en tweejarige planten, kunnen worden gezaaid. Je moet er rekening mee houden dat het zaaien van planten een bewerkelijke klus is. Ten eerste moeten de zaadjes op het juiste moment in het jaar worden gezaaid, maar je moet ook zorgen voor optimale omstandigheden om ze te laten ontkiemen. Het beste resultaat, dus waar de sterkste planten uit groeien, wordt geboekt met biologische zaden.

Productie van zaden

Het oogsten van zaden voor de verkoop gebeurt in principe op dezelfde manier als in een tuin. Een plant gaat op een gegeven moment bloeien. De bloemen worden bezocht door insecten, vaak bijen en wespen, die het stuifmeel van de meeldraden overbrengen naar de stampers van andere bloemen. Het gevolg is dat de bevruchte bloemen zich kunnen ontwikkelen tot zaad. Door het juiste moment te kiezen kan het zaad worden geoogst. Dat betekent dat de zaadjes uit de uitgebloeide bloemen worden gehaald. Dat is een nauwkeurig klusje, want de zaden moeten per plant en variant van die plant worden gescheiden.

Biologische zaden

Bij het produceren van zaden werd in het verleden veel gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen. Die zorgen ervoor dat de plant niet kan worden aangetast door ziekten en schimmels. Ook kunstmest draagt ertoe bij dat planten beter groeien en gezonder worden. Er is echter steeds meer weerstand tegen het gebruik van kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest, vooral vanwege de vervuiling die daarmee gepaard gaat. Bedrijven werken liever met plantaardige en dierlijke mest. Ook dat levert gezonde planten op, die minder gevoelig zijn voor ziekten. De zaden die uit deze planten worden geoogst zijn kwalitatief uitstekend. Dit worden biologische zaden genoemd.

Biologisch zaaien

Als je biologische zaden koopt, moet je die eigenlijk ook zo milieuvriendelijk zaaien. Dat houdt in dat zaad niet wordt gezaaid in plastic bankjes. Het is beter en handiger om biologisch afbreekbare bakjes te gebruiken. Dat zijn bakjes van natuurlijk materiaal, die gevuld worden met bemeste aarde. Daarin worden de zaadjes gedaan en afgedekt met nog een laagje aarde. Als de potjes onder de juiste condities worden neergezet en voldoende vochtig worden gehouden, zullen de plantjes goed groeien. Zodra ze groot genoeg zijn, kunnen de planten met de potjes in de grond worden gezet.

Comments are disabled.