Relaxen in de tuin

Welke tuin bij jou past, hangt af van hoeveel tijd je hieraan wilt besteden. Vind je tuinieren een ontspannen bezigheid en ben je het liefst de hele dag in de tuin bezig? Dan wil je je natuurlijk helemaal kunnen uitleven in je paleisje. Maar lig jij liever in je tuin in plaats van dat je aan je tuin werkt? Dan is het verstandiger om er voor te zorgen dat je gaarde onderhoudsarm wordt. Ook kan het zijn dat je het leuk vind om in de tuin te werken, maar zo nu en dan hulp nodig hebt van een hovenier. Ontdek hier welke tuin bij jou past.

Liever lui dan moe

Een tuin is bedoeld om na een drukke werkdag tot rust te komen, en niet om in het weekend nog hard in te werken. Wat betreft tuinieren ben je liever lui dan moe. Maar, vind je wat groen in je gaard mooi staan? Dan is wellicht kunstgras wat voor jou. Door kunstgras in je tuin aan te leggen, is je gazon het gehele jaar groen en hoef je relatief weinig tijd te reserveren voor tuinonderhoud. Om een tuin mooi te houden, moet deze onderhouden worden. Wanneer nodig, kun je twee keer per jaar een hovenier inhuren om je tuin bij te houden. Goed geregeld, zodat jij van je gaarde kan genieten!

Hulp om je tuin te onderhouden

Vind je het leuk om in je tuin bezig te zijn? Maar heb je niet echt groene vingers en schuilt er geen hovenier in je? Een groene tuin onderhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Door een paar keer per jaar een hovenier in te schakelen, hoef jij je hier geen zorgen meer om te maken. Bovendien kan een hovenier je een paar eenvoudige tips geven om het onderhoud eenvoudiger te maken. Wist je dat er ook cursussen tuinieren wordt aangeboden? Ideaal als je nog geen geoefende tuinier bent, maar hier wel graag beter in wil worden. Een gaarde waar jij zo nu en dan wat onderhoud moet plegen, is voor jou het beste alternatief. Langzamerhand kun je het niveau wat opkrikken.

 

Tuinieren is ontspannen

Na een lange werkdag kijk je er al weer naar uit, ontspannen in de tuin! En met ontspannen bedoel je natuurlijk niet zitten in je tuin, maar je gaarde bijhouden. Je maait het gras en snoeit waar nodig. Dat is pas genieten. Kweek je ook je eigen groente en fruit? Dit is ontzettend gezond, en ook erg eenvoudig. Bij jou past een uitgebreide tuin. Veel verschillende soorten bomen en planten, waar regelmatig onderhoud een must is. En het is ook nog eens ontzettend goed voor je! Zo krijg je voldoende frisse lucht binnen. Door dagelijks een half uurtje fanatiek te tuinieren, heb jij de sportschool niet meer nodig.

Comments are disabled.