Waarom kokospotgrond in plaats van normale aarde potgrond

De grond die in uw tuin ligt vormt de basis van alles wat u ermee wilt gaan doen. Als u een mooie tuin wil ontwerpen, is het zaak ervoor te zorgen dat de grond goed is, en geschikt is voor wat u ermee wilt doen. Kies voor bemeste tuinaarde om uw planten net dat beetje extra voeding te geven, u kunt ook voor een aardemix kiezen die net iets meer bijzonder is. Kies bijvoorbeeld voor cacaodoppen of vul uw potten met kokospotgrond. Het assortiment van Sybotanica is zeer uitgebreid, bekijk de producten en lees meer over de voordelen van de verschillende soorten aarde die we u bieden.

Potgrond of een aardemix kopen

Voordat u aan de slag gaat met tuinaarde, is het een goed idee om de PH waarde van de grond in uw tuin te meten. Hiermee meet u de zuurgraad van de grond, de grond heeft weer invloed op de kwaliteit van uw bloemen en planten. Voeg een grondstimulator aan de aarde voor de tuin toe om deze vruchtbaarder te maken.

Populaire nieuwe optie: kokospotgrond

Wist je dat je platen ook op kokos kunt kweken? Kokospotgrond is zelfs een van de meest biologische alternatieven voor traditionele potgrond. Bovendien is de luchtige structuur van kokospotgrond zeer goed voor de wortels van planten. De wortels kunnen vrijuit groeien, dit levert gezonde en groen ogende planten op. Daarnaast heeft kokospotgrond minder water en voedingstoffen nodig. De vocht wordt dankzij de kokosvezels.

Alternatieve soorten grond voor tuinen

Naast dat u voor normale tuinaarde kunt kiezen, zijn er nog tal van alternatieven die u ook over uw grond kunt verdelen. Denk bijvoorbeeld aan cacaodoppen voor een robuust effect, ook werkt deze bodembedekker goed tegen slakken, katten en onkruid. Hydrokorrels zijn ook een goede optie, deze kunnen veel water opnemen en zorgen voor een luchtige grond, wat goed is voor de ontwikkeling van de wortels van uw planten.

Aarde voor de tuin en potgrond in uw plantenbakken

Ook de grond die in plantenbakken zit mag niet vergeten worden, ook hier maakt de grondsoort veel verschil. Denk er in ieder geval om dat u specifiek voor potgrond kiest en niet voor tuinaarde gaat. Daarnaast kunt u in onze webwinkel ook speciale kokospotgrond kopen en potgrond speciaal geschikt voor een kruidentuintje of het kweken van aardbeien. Bekijk het aanbod van Sybotanica en selecteer de grond en aarde die aansluit bij uw tuinwensen.

Comments are disabled.