Tuin verbouwen tips

Een tuinverbouwing wordt vaak onderschat. Zonder voorbereiding en planning beginnen met het verwijderen van je oude tuin is dan ook geen goed idee. Bij een flinke klus, zoals een tuinverbouwing, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Om goed voorbereid aan de slag te kunnen hebben we hieronder handige tips op een rij gezet!

Kruiwagen

Een kruiwagen is natuurlijk een hulpmiddel dat in de tuin altijd van pas komt. Bij een tuinverbouwing is een kruiwagen zelfs onmisbaar. Als je met meerdere mensen in de tuin aan de slag gaat is het verstandig om zelf meer dan één kruiwagen te hebben. Zo kan het zand, grind, afval, stenen of hout sneller vervoerd worden.

Juiste gereedschappen

Als je de tuinverbouwing zelf gaat doen, dan moet je uiteraard over de juiste gereedschappen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een schop, snoeischaar, hark, kettingzaag en een bezem. Vergeet ook de tuinhandschoenen niet!

Huur een container voor het tuinafval

Tijdens het verbouwen in de tuin krijg je te maken met veel afval. Denk bijvoorbeeld aan het oude schuurtje of het snoeiafval. Je kan ervoor kiezen om al het afval met een aanhanger af te voeren naar de milieustraat. Echter is het veel efficiënter om een container te huren voor al het tuinafval. Een afvalcontainer huren in Amsterdam of omgeving kan voordelig bij Paridon Containers. Dit scheelt je bij een grote verbouwing soms wel 5 keer heen en weer rijden naar de milieustraat. Al bij al is een container niet alleen veel handiger, maar ook voordeliger.

Tip: container huren in Amstelveen via ParidonContainers.nl

Maak een tuinontwerp en planning

Voordat je start met het verwijderen van je oude tuin is het belangrijk om een tuinontwerp te maken. Ook een planning van de verschillende werkzaamheden voor de verbouwing is verstandig. Zo weet je precies wat er allemaal gedaan moet worden. Eventueel is het ook verstandig om een kostenraming te maken, zodat je ongeveer weet hoeveel geld de tuin verbouwing gaat kosten. Mocht je nog krap in budge zijn, dan is doorsparen in veel gevallen verstandig. 

Comments are disabled.