Voorkomen

Een verstopte gootsteen kan om verschillende redenen optreden. Vaak is de oorzaak van een verstopte gootsteen het gevolg van de ophoping van vet, olie, etensresten en andere vaste stoffen in de afvoerleidingen. Wanneer deze materialen zich ophopen, kunnen ze een blokkade veroorzaken die voorkomt dat het water in de afvoer kan stromen. Andere mogelijke oorzaken zijn:

Haar: wanneer haar door de afvoer gaat, kan het in de leidingen blijven steken en een blokkade veroorzaken.

Zeepresten: zeepresten kunnen in de afvoer blijven hangen en zich ophopen, waardoor een verstopping ontstaat.

Hoe kan je een gootsteen ontstoppen?

Er zijn verschillende manieren om een gootsteen te ontstoppen. Hieronder vindt je enkele eenvoudige tips:

Gebruik kokend water

Als je denkt dat de afvoer verstopt is geraakt door vet, olie of zeepresten, kan het helpen om kokend water door de afvoer te gieten. Het hete water kan de blokkade losmaken en wegspoelen.

Gebruik een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een handig hulpmiddel om verstoppingen in afvoerleidingen te verwijderen. Het werkt als een soort boor en kan door de leidingen draaien om de blokkade te doorbreken.

Gebruik een ontstoppingsmiddel

Er zijn verschillende soorten chemische ontstoppingsmiddelen die kunnen worden gebruikt om een verstopte gootsteen te ontstoppen. Deze middelen bevatten meestal sterke chemicaliën die de blokkade kunnen oplossen. Let op: deze middelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en kunnen de leidingen beschadigen.

Maak gebruik van een plopper

Een plopper kan een effectieve manier zijn om verstoppingen in afvoerleidingen te verwijderen. Het werkt door een vacuüm te creëren in de afvoerleiding, waardoor de blokkade loskomt en wegspoelt.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel het ontstoppen van een gootsteen niet al te ingewikkeld hoeft te zijn, is het voorkomen van verstoppingen beter dan het behandelen ervan. Hieronder vindt je enkele tips van loodgieter Rotterdam voor een verstopping voorkomen:

  • Giet geen vet of olie door de afvoer. Gooi het in plaats daarvan weg in de vuilnisbak.
  • Verwijder regelmatig etensresten uit de afvoer.
  • Gebruik een zeefje om haar en andere vaste stoffen uit de afvoer te houden.

Gootsteen ontstoppenWanneer moet je een loodgieter bellen?

Als de bovenstaande tips niet werken en je gootsteen nog steeds verstopt is, is het tijd om een professionele loodgieter in te schakelen. Een loodgieter beschikt over het juiste gereedschap en de ervaring om hardnekkige verstoppingen te verhelpen.

Daarnaast is het verstandig om een loodgieter te bellen als je denkt dat de verstopping het gevolg is van een onderliggend probleem, zoals een gebroken afvoerleiding of een slecht functionerend riool. Een loodgieter kan dan de oorzaak van het probleem vaststellen en een passende oplossing bieden.

De oplossing: een lokale loodgieter inschakelen.

Een verstopte gootsteen kan erg frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Door regelmatig onderhoud en het opvolgen van de bovengenoemde tips kan je de kans op verstoppingen verminderen. Als je gootsteen toch verstopt raakt, kan je met de bovengenoemde methoden de blokkade verwijderen. En als alle pogingen mislukken, is het tijd om een professionele loodgieter in te schakelen.

Loodgieter Amsterdam 020 biedt professionele loodgietersdiensten voor alle soorten problemen, waaronder verstopte gootstenen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een team van goed opgeleide professionals, bieden zij een snelle en efficiënte oplossing voor alle loodgietersproblemen. Neem vandaag nog contact op voor een gratis offerte.

Comments are disabled.