tuinhuisje

Heb je een mooi tuinhuisje in je achtertuin staan, maar kan deze eigenlijk wel een opknapbeurt gebruiken? Om een tuinhuis zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. En als we het over onderhoud hebben, bedoelen we eigenlijk het opnieuw verven van het tuinhuis. Hout wordt namelijk snel beïnvloed door zonlicht en andere weersomstandigheden, zoals wind en regen. Hieronder geven we je een aantal tips over een tuinhuis verven en delen we ook nog een klein stappenplan. Alvast succes!

Verf of beits?

Ben je niet zo handig en heb je toevallig ook geen groene vingers? Dan vraag je je misschien af of je nu verf of beits moet gebruiken voor het verven van het tuinhuis. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je het mooiste effect creëert met het juiste product. Maar het schilderen kan zowel met beits of verf. Een lijnolie beits zorgt voor de beste bescherming en verlengt de levensduur van het hout. Een beits komt bovendien niet alleen in transparante vorm, maar ook in dekkende kleuren. Daarnaast kun je ook gerust verf gebruiken, maar let op: kies altijd voor grondverf. Deze zorgt er namelijk voor dat het hout van de schuur goed wordt beschermd tegen uv-licht en andere weersomstandigheden.

Tuinhuis verven met Moose Färg

Voordat je het tuinhuisje gaat verven, ga je natuurlijk op zoek naar de geschikte verf of beits. Maar welke verf is nu eigenlijk geschikt? Wij adviseren om aan de slag te gaan met Moose Färg. Misschien komt deze naam je wel bekend voor, want deze verfsoort is perfect om tuinhuisjes, schuren en schuttingen mee te schilderen. De verf trekt namelijk in het hout en zal niet snel gaan bladderen. Bovendien verlengt het ook nog eens de levensduur van je tuinhuis: wie wil dit nu niet?

Meer weten over hoe je nu precies te werk moet gaan met Moose Färg. Bekijk dan onderstaande video! Hierin wordt precies uitgelegd hoe je de verf moet aanbrengen, of er voorbehandeling nodig is of niet en hoelang je de verf kunt gebruiken. 

Video: https://www.moosefarg.nl/tuinhuis-verven/

Hoe ga je te werk? Kort stappenplan 

Nu je weet welke verf je kunt gebruiken, kan het echte werk beginnen. Om je alvast een eindje op weg te helpen bij het tuinhuis verven, delen we een kort, maar krachtig stappenplan met je. 

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Verwijder alle scharnieren, deurknoppen en sloten en plak glas eventueel af met tape.

  1. Schuren en schoonmaken

Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen, verwijder je eerst alle oude verflagen. Dit doe je met een schuurmachine. Vervolgens is het belangrijk om het hout schoon te maken en te ontvetten. 

  1. Optioneel: impregneren

Ga je nieuw hout verven? Dan kan het handig zijn om impregneermiddel aan te brengen. Zo creëer je een goede ondergrond en heb je minder beits of verf nodig.

  1. Beitsen of verven

Nu kun je beginnen met verven. Kies zelf of je alleen de buitenkant schildert of ook de binnenkant meeneemt.

Comments are disabled.