twee mensen met laptop op het gras

De zomer komt er weer aan. En dat betekent weer lekker genieten in je tuin. Het is natuurlijk ideaal wanneer je ook in de tuin een goed Wifi ontvangst hebt. Op die manier kun je ook uit je luie stoel – in het zonnetje – muziek en films streamen. Maar in de praktijk valt het Wifi-signaal in de tuin nog wel eens tegen. Vaak is het bereik heel slecht, waardoor internetten in de tuin niet zo relaxed is als het zou moeten zijn. Daarom vind je in deze blog een aantal tools hoe je toch voor snel internet in de tuin kunt zorgen.

twee mensen met laptop op het gras

Multiroom Wifi

Multiroom Wifi is een speciaal Wifi-netwerk. Multiroom bestaat namelijk uit een basisstation (een soort modem), en daarnaast een aantal zogenaamde “satellieten”. Het basisstation stuurt het signaal door naar de onderliggende satellieten, die onderling ook weer met elkaar zijn verbonden. Op die manier heb je overal in huis internet, ook in de tuin. Het bereik is ongeveer 20 meter, wat voor een gemiddelde tuin ruim voldoende is.

Powerlines

Heb je ergens in je tuin een stopcontact? Bijvoorbeeld in een tuinhuisje of onder een veranda? Dan kun je ook gebruik maken van zogenaamde powerlines. Zo’n apparaat plug je in een stopcontact, waarna het veranderd in een soort hotspot. Powerlines versturen het internet via het stroomnet. Je hoeft dus geen netwerkkabels te trekken. Zo’n systeem verbruikt overigens ook maar weinig energie.

wifi in de natuur

Wifi repeaters

Een andere populaire oplossing om het Wifi-signaal in te tuin te versterken zijn zogenaamde wifi repeaters. Dit zijn apparaatjes die het Wifi-signaal eigenlijk “herhalen”. De repeater ontvangt het signaal, en zend deze weer verder uit. Het bereik is ongeveer 10 – 15 meter. Het grote voordeel van een repeater is dat je geen technische kennis nodig hebt. Je kunt het gewoon aansluiten op een stopcontact, en heel eenvoudig verbinden met je router. Let op: het signaal moet wel sterk genoeg zijn op de plek waar je de repeater aansluit.

Mobiele wifi

Werken bovenstaande oplossingen niet voor jouw tuin? Dan heb je nog een laatste optie: mobiele wifi. Dankzij een speciale draagbare Dongle heb je overal toegang tot 3g of 4g internet. Je hebt wel een simkaart nodig met voldoende data. Dit betekent dus ook dat het gebruiken van internet niet gratis is. Afhankelijk van je data-abonnement betaal je een bedrag per maand of een bedrag per MB. Tip: voeg een data-abonnement toe aan je alles in 1 abonnement. Dit kan je weer extra korting opleveren.

Comments are disabled.