gieter met water

Niet alleen binnen uw woning kan het aanleggen van leidingen noodzakelijk zijn. Ook wilt u mogelijk een kraan buiten uw woning kunnen gebruiken! Ideaal om uw tuin in de zomermaanden van voldoende vocht te voorzien, om een zwembad of jacuzzi in de tuin te kunnen vullen, enzovoorts. Zo hoeft u niet voortdurend naar binnen en buiten te lopen met een gieter of losse emmers. Voor het gebruik van een buitenkraan zult u waterleidingen moeten aanleggen in de tuin. Dit is doorgaans geen eenvoudige opgave, waardoor de hulp van een ervaren allround loodgieter wenselijk kan zijn. In dit artikel vertellen we u meer over het aanleggen van waterleidingen in de tuin.

gieter met water

Lekkende leidingen in de tuin voorkomen

Bij het aanleggen van nieuwe waterleidingen is het belangrijk dat de leidingstukken naadloos op elkaar aansluiten. Wanneer er speling tussen twee waterleidingen ontstaat, kan dit voor lekkages zorgen. In huis zorgt zo’n lekkage voor waterschade, in de tuin is dit voornamelijk zonde van het water. Daarbij kan er waterschade ontstaan, als de leidingen in uw tuin niet goed zijn aangesloten op het leidingnetwerk in huis.

Voordat de leidingen gelegd worden, kan een loodgieter uw plannen toetsen op de haalbaarheid hiervan. Wilt u bijvoorbeeld een kraan aan de buitenmuur laten monteren, of wilt u een losse kraan op een paaltje in de tuin plaatsen? Dit kan voor grote verschillen zorgen, in de manier waarop leidingen moeten worden aangelegd.

huis met tuin

Waterleidingen in de winter afsluiten tegen vorst

Wanneer het in de winter begint te vriezen, is het belangrijk om de waterleidingen naar uw buitenkraan af te sluiten. Dit hoeft niet, als u de buitenkraan ook in de winter dagelijks verwacht te gebruiken. Het afsluiten van de waterleidingen voorkomt dat deze bevroren raken en zo kunnen knappen! Het knappen van leidingen is doorgaans het gevolg van het uitzetten van stilstaand water in de leidingen. De druk op de leidingwanden wordt hierbij dermate groot, dat deze zullen knappen.

Comments are disabled.