horren (002)

Een vliegenraam kopen is zeker een aanrader voor de warme zomermaanden. Met een vliegenraam zorg je er namelijk voor dat je je deuren en ramen gewoon open kunt zetten zodat er frisse lucht binnenkomt maar geen insecten je huis kunnen binnendringen. Je vindt hieronder de verschillende soorten vliegenramen voor in je huis. Dit kan voor zowel je slaapkamer, woonkamer of badkamer een goed oplossing zijn.

horren (002)

Een inzethor

Een inzethor is zoals de naam het al zegt een hor die je tussen de onderkant en bovenkant van een raamkozijn kan plaatsen. Je klemt deze als het ware ertussen. Dit is eigenlijk ideaal voor ramen die je naar binnen opendraait of ramen die je juist moet kiepen. De inzethor is heel gemakkelijk te plaatsen en ook nog eens gemakkelijk te verwijderen. Voor zowel het plaatsen en het verwijderen van deze hor heb je geen schroeven of boren nodig. Dit scheelt echt super veel tijd maar ook heel veel moeite.

Een raamrolhor

Dan is er ook nog een raamrolhor. Ook een raamrolhor is erg handig maar ook nog eens heel luxe. Bij een raamrolhor is het zo dat het gaas opgerold wordt in een cassette. Je kunt het gaas gemakkelijk oprollen maar ook gemakkelijk uitrollen wanneer jou dit uitkomt. Het is helemaal handig dat een rolhor een veervertrager heeft waardoor het gaas niet ineens super snel omhoog schiet maar rustig en automatisch zichzelf oprolt.

mug op de hand

Een horgaas

Wanneer je een horgaas wilt gebruiken dan is dit toch wel de meest simpele manier om zo vliegen en andere insecten buiten te houden. Deze heb je namelijk zo gemakkelijk zelf in elkaar gezet. Je kunt dit doen met de hulp van klittenband. Plak bijvoorbeeld het zelfklevende klittenband op de randen van het horgaas en plak deze vervolgens goed vast aan de randen van je raamkozijn. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het gaast op maat geknipt wordt anders kan het er heel goedkoop uitzien. Deze optie is vooral heel erg handig wanneer je op vakantie bent of je hebt een tijdelijke woning ter beschikking.

Een duo pliss├ę hor

Tenslotte is er ook nog een duo plissehor. Een duo plissehor is simpelweg een combinatie van een insectenwering samen met een verduisteringsgordijn. Deze soort hor is dus helemaal ideaal wanneer je insecten buiten wilt houden en tegelijkertijd de ruimte wilt verduisteren. Dit is dus bijvoorbeeld heel handig voor in de slaapkamer of voor dakramen zijn ze ook ideaal. Ook deze hor is gemakkelijk te plaatsen maar ook gemakkelijk te verwijderen.

Comments are disabled.