dak

Niemand zit er op te wachten maar een lekkage kan sneller komen dan je denkt. Na een hevige storm of simpelweg omdat je dak al wat aan de oude kant is en aan vervanging toe is, EPDM dak. Bij het vinden van een lekkage is het belangrijk dat je snel aan de slag gaat om het lek te repareren omdat een simpele lekkage na tijd kan zorgen voor heel veel schade die erg in de kosten kan oplopen. Om je hiermee te helpen heb ik in dit blog een aantal tips die jou kunnen helpen bij het overwinnen van je lekkage.

Tip 1: vang het lek op

Dit klinkt misschien vrij logisch maar toch moet dit benoemd worden. Een lekkage op zich hoeft niet voor heel veel schade te zorgen. In ieder geval als dit snel verholpen wordt. Stap 1 van het verhelpen is het opvangen van het lek. Water wat anders op de grond zal vallen kan voor nare dingen zorgen. Valt dit bijvoorbeeld op laminaat dan kan het laminaat krom gaan trekken en als je er nog langer mee wacht dan kan het een en ander onder de grond gaan rotten. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten dus wacht hier niet mee en vang het lek snel op.

Tip 2: repareer het dak

Nadat je het lek hebt opgevangen is het zaak dat je de schade meteen repareert. Ook als je hier te lang mee wacht kan dit zorgen voor extra schade waar niemand op zit te wachten. Het is verstandig om eerst zelf te kijken of je het lek kan repareren, dakdekker Hilversum. Dit kan namelijk ontzettend veel kosten schelen. Wanneer er bijvoorbeeld alleen een dakpan aan vervanging toe is is dit een vrij makkelijk karwei wat je op zich prima zelf kan doen. Doe dit alleen als dit vertrouwd voelt en als je het op een veilige manier kan doen. Dit vereist namelijk dat je het dak op gaat, met alle gevaren van dien.

Comments are disabled.