Waar hang je een vogelhuisje op

Ben je van plan een vogelhuisje in de tuin op te hangen? Denk dan altijd even goed na over waar je het huisje precies ophangt. Dit is namelijk van belang als je wilt dat er veel vogels jouw tuin komen bezoeken. Vogels houden niet van een tuin waar het gevaar van buitenaf snel bij hen kan zijn. Zorg daarom altijd dat je het vogelhuisje dichtbij een boom of struik ophangt. Zo kunnen ze snel schuilen als er gevaar dreigt. Ook willen vogels niet de hele dag in het huisje verblijven. Daarom is het ook fijn als ze een boom of struik dichtbij hebben. Hierdoor hoeven ze er niet alleen in te schuilen. Ze kunnen dan ook gewoon overdag even lekker uit het huisje in de boom of struik zitten. Vogels fluiten erop los als ze het naar hun zin hebben. Hoor je dus veel gefluit in de tuin? Dan weet je dat ze zich goed op hun gemak voelen. Heb je nog geen vogelhuisje maar ben je hier wel naar op zoek? Bij de webshop vogelhuisjes-kopen.nl heb je een groot assortiment waar je uit kan kiezen. Hier zijn veel verschillende groottes te krijgen zodat er voor elke vogel een passend huisje is.

Welk voeding geef je aan vogels?

Niet elke tuin heeft een grasveld of struiken met besjes te krijgen voor de vogels. Daarom kun je de vogels bijvoeden in de tuin. Zo zorg je ervoor dat ze zich op hun gemak voelen en zullen ze ook terugkomen naar je tuin. Alleen wat kan je een vogel nou eigenlijk allemaal voeren? Vaak wordt er gedacht dat brood goed is om aan de vogels te geven. Alleen is dat niet het geval. Brood is te veel bewerkt voor de vogels om dit goed te kunnen verteren. Geef daarom liever de volgende producten:

  • Stukken groente en fruit: verse groente en fruit zijn heel gezond voor vogels. Ze halen hier veel vitamines en mineralen uit om gezond te blijven. Daarom zijn ze ook gek op moestuinen want deze hangen boordevol met gezonde producten. Als je groente en fruit geeft is het wel belangrijk dat je het in iets grotere stukken serveert. In kleine stukjes kunnen ze namelijk snel stikken.
  • Vetkransen en -bollen: ook heel populair om te geven aan vogels zijn vetkransen en -bollen. Deze kun je opvullen met pitten en zaden waardoor ze genoeg bouwstoffen binnenkrijgen. Zeker tijdens de winter zijn deze goed om op te hangen. Ze kunnen dan namelijk wel een laagje vet gebruiken met de koudere dagen.
  • Pitten, zaden en pinda’s: wat ook heel voedzaam is zijn losse pitten, zaden en pinda’s. Je kunt ook een pindaketting rijgen om op te hangen in de tuin. Hier kunnen ze dan opzitten en vervolgens de pinda’s uit peuteren. Verspreid de rest van het mengsel goed door de tuin heen. Zo kunnen ze zelf een veilig plekje uitzoeken om te gaan zitten.
  • Gedroogde meelwormen: veel mensen vinden dit toch wel een viezig product maar de vogels vinden het heerlijk. Gedroogde meelwormen zitten ook boordevol goede stoffen. Het is dus ook nog eens heel gezond voor ze!
  • Vogelvoer: ben je niet zo van het zelf iets maken of gedroogde meelwormen? Dan is een mix met vogelvoer misschien meer iets voor jou. Zo heb je een kant en klare mix waar je de vogels ook heel blij mee maakt. Zorg ook hierbij dat het op meerdere plekken ligt. Zo zitten de vogels elkaar niet dwars en krijgt iedereen een lekkere maaltijd.

Rustige leefomgeving voor vogels

Vogels houden van een rustige leefomgeving zonder gevaar van buitenaf. Zorg daarom dat huisdieren niet bij het vogelhuisje kunnen. Zo kunnen vogels hier rustig hun nestje uitbroeien zonder hierin gestoord te worden. Dit geldt overigens ook voor kleine kinderen. Het is niet handig als deze bij het huisje kunnen komen. Als er namelijk eenmaal een geur van de mens of ander dier aan zit zullen ze geen plaatst nemen. Dit komt omdat het ruikt naar gevaar en hier blijven ze graag zo ver mogelijk van vandaan. Zorg daarom ook dat je elk jaar het vogelhuisje grondig reinigt voordat je hem weer ophangt. Doe dit wel altijd met handschoenen aan. Vogels kunnen veel bacteriën bij zich dragen welke je niet wilt oppakken. Het schoonmaken dient wel zonder schoonmaakmiddel gedaan te worden. Dit is namelijk niet gezond voor de vogels.

Comments are disabled.