schaduwdoek

Schaduwdoeken, ook wel zonnedoeken genoemd, zijn ontzettend populair geworden de afgelopen jaren. Voor een goede reden. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar het is ook een effectieve en betaalbare oplossing voor het brengen van schaduw in je buitenruimtes. Door de klimaatsverandering blijven de temperaturen stijgen. Hierdoor is het verkrijgen van verkoeling belangrijker dan ooit. Een schaduwdoek maakt het zitten op je terras niet alleen comfortabel, maar het beschermt je ook tegen de schadelijke effecten van de Uv-straling. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een schaduwdoek voor jou kan betekenen? In dit artikel vertellen wij van ZONZ Sunsails je meer over schaduwdoeken.

Wat zijn de voordelen van schaduwdoeken?

Er zijn genoeg redenen te benoemen waarom de schaduwdoeken in steeds meer tuinen terug te zien zijn. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • In tegenstelling tot andere types zonwering, zoals een parasol of een overdekte veranda, zijn schaduwdoeken gemaakt van een wind doorlatend materiaal. Hierdoor kan de warme lucht makkelijk ontsnappen, waardoor het zomers niet te warm wordt op je terras. De gaatjes in het doek zijn groot genoeg om verkoelende wind door heen te laten komen, maar klein genoeg om de schadelijke Uv-stralen te blokkeren.
  • Een schaduwdoek is eenvoudig te monteren en te verplaatsen. Hierdoor kun je experimenteren met verschillende locaties. Maak bijvoorbeeld tijdelijk een overkapping boven je terras of creëer een schaduwrijke speelplek voor de kinderen. Heb je een feestje? Dan kun je het schaduwdoek ophangen om schaduw te bieden op de dag zelf. Daarna verwijder je het doek weer met hetzelfde gemak.
  • Een schaduwdoek ziet er aantrekkelijk uit. Naast de functionele eigenschappen van het doek, zijn de looks ook een voordeel. Bij ZONZ heb je de opties uit verschillende kleuren en vormen schaduwdoeken. Zo heb je bijvoorbeeld een vierkant schaduwdoek, een rechthoek, een gelijkzijdige én ongelijkzijdige driehoek schaduwdoek en zelfs een vijfhoek. Iedere vorm biedt een ander soort schaduw.

Bestaan er ook waterdichte schaduwdoeken?

Het is natuurlijk bekend dat een schaduwdoek bestand is tegen de zon, maar hoe zit dat met water? De meeste schaduwdoeken zijn waterdoorlatend, zodat het niet te warm wordt op je terras. Maar, bij ZONZ zijn er ook schaduwdoeken te verkrijgen die waterdicht zijn. Deze doeken zijn gemaakt van een fijn polyester weefsel met een coating. Deze coating zorgt ervoor dat de regen er niet doorheen kan komen. Dat is fijn, want daardoor hoef je niet meteen naar binnen te rennen bij een bui. Om deze reden wordt een waterdicht schaduwdoek ook wel als alternatief op een partytent gebruikt met feestjes.

Wat moet ik doen als de standaard schaduwdoeken niet passen?

Iedere tuin en ieder dakterras is anders. Dat weten we bij ZONZ maar al te goed. Daarom weten we ook dat het voor kan komen dat de schaduwdoeken uit de standaardcollectie niet passen in jouw situatie. De oplossing hiervoor is een schaduwdoek op maat. Onze maatwerkspecialisten kijken met je mee naar hoe we een schaduwdoek volledig naar jouw wensen kunnen maken. Je kunt dan onder andere kiezen uit de afmeting, de kleur en de vorm van het doek. Tot slot kun je ook nog doorgeven welk doeksoort je wilt.

Comments are disabled.