tuinmeubelen

Wil je je oude tuinmeubelen vervangen of besluit je om te gaan verhuizen? Handig is om te weten waar je precies op moet letten als je de keuze maakt voor nieuwe tuinmeubelen. Een aantal handige tips op een rijtje.

Het materiaalsoort kiezen

In de branche van tuinmeubelen is er genoeg keuze uit materiaalsoorten. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld teakhout, RVS, aluminium, wicker en veel meer andere materialen. De geografische ligging kan bepalend zijn voor de keuze van tuinmeubelen.

Het noteren van de beschikbare ruimte

Voordat je tuinmeubelen, bijvoorbeeld bij De Bossche Woonboulevard, gaat kopen is het verstandig om te weten wat voor ruimte je hebt. Welke afmetingen heeft het terras en hoe groot is je tuin? Beschik je over een balkon of heb je een dakterras? Ook is het slim om de beschikbare ruimte op te meten waar je de tuinmeubelen wilt gaan neerzetten.

Weten wat je precies nodig hebt

Heb je interesse om tuinmeubelen aan te schaffen, dan heb je meestal in gedachten wat je nodig hebt. Ben je op zoek naar een diningset, dan kun je de keuze maken voor verstelbare tuinstoelen of vaste tuinstoelen aan tafel. Een vaste stoel is ideaal voor kinderen, want het staat stevig en heeft een vaste stand. Voor ouders is een verstelbare stoel ideaal, omdat de verschillende standen je overdag de kans geven om te genieten van de zon en in de avond je lekker kunt relaxen. Een tuintrend van dit moment zijn hangstoelen. Ideaal om op te hangen in een boom of onder de veranda.

Het kiezen voor kwaliteit

Tuinmeubelen aanschaffen is niet zomaar even gedaan. Dit is een investering voor de lange termijn. Daarom is het aan te raden om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen. Verleidelijk is om goedkope tuinmeubelen te kiezen, maar je moet je dan afvragen of het meerdere zomers mee gaat. Goede kwaliteit en duurzaam gaan hand in hand.

Ga proefzitten

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, ga dan eens proefzitten. Je ervaart gelijk of een tuinmeubel comfortabel zit en of de kleur en materiaal naar wens is. Ook zie je gelijk de feel en look van het tuinmeubel. Weet je niet precies de exacte maat van je tuin, dan kun je bij de winkel je tuin laten opmeten. Zo weet je zeker dat je nieuwe tuinset in je tuin past.

Comments are disabled.