Tips om energie te besparen

energie besparen

Ik was aan het kijken op internet hoe ik mijn energierekening naar beneden kon krijgen. Ik trof talloze tips aan, maar het merendeel wist ik al en deed ik al. Bijvoorbeeld om geen buitenverlichting aan te laten of verlichting te laten branden in een ruimte waar niemand is, dat de standby functie van apparaten ook stroom verbruiken, en talloze voorbeelden van goed isoleren maar ook zelf elektriciteit opwekken door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Tips genoeg om te bezuinigen maar nogmaals; het merendeel wist ik al en deed ik al. Toch was mijn zoektocht nuttig; de energierekening kon wel degelijk lager worden ook al kon ik niet echt zuiniger worden met verbruik. Dit op een enkele uitzondering na in de tuin, zaken zoals terrasverwarming vind ik onzinnig en heb ik dus niet, maar ik kon nog iets doen met de buitenverlichting zonder dat ik iets aan gemak en luxe in moet leveren. Ik wil wel mijn comfort houden in en rond het huis; ik moest het vooral zoeken in overstappen van energie.

Stap over en begin met besparen

Door te besparen op je energierekening kun jij dat extra geld wat je overhoudt natuurlijk investeren in een mooie duurzame tuin. Zelf kun jij ook een aantal maatregelen treffen om de besparen. Zo kun jij in jouw tuin al besparen op de verlichting. Door het gebruik van ledlampen of Solar verlichting als je gebruik maakt van zonne-energie. Ook kun je gebruik maken van een besproeiingscomputer zodat er op de meest efficiënte momenten van de dag besproeit wordt in je tuin, dit is vroeg in de ochtend. Vergelijk energie om er alles uit te halen zodat jij bespaart op je energierekening.

Gastblogs

besparenenergiegeld besparenoverstappen

Comments are disabled.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten