plant in pot

Wil jij het hele jaar mooi gevulde plantenbakken op het terras? Denk dan eens aan grote bakken met wintergroene planten of heesters!

Plantenbakken of plantenpotten zijn de groenmakers op het dakterras of balkon en mooi op het terras als aanvulling op de beplanting in je tuin. Door te kiezen voor beplanting die het hele jaar groen blijft en deze aan te vullen met bloembollen die vroeg bloeien en vaste planten die in de zomer bloeien, heb je het hele jaar door kleur op je terras!

5x groenblijvende planten voor in pot

  1. Bamboe: groeit hoog op en daardoor ideaal om privacy te creëren. Het blad blijft ‘s winters gewoon aan de plant zitten en maakt een zacht ritselend geluid. Heel zen! Knip eventueel oude stengels bij de grond weg in het voorjaar, er verschijnen dan weer nieuwe stengels.
  2. Trachycarpus (winterharde palm): houd je van een meer tropisch gevoel op je terras of balkon dan zijn deze winterharde en groenblijvende palmen de ideale kandidaat.
  3. Viburnum tinus: van alle markten thuis. Deze heester blijft groen, bloeit en geeft decoratieve besjes na de bloei.
  4. Rozemarijn: groen, geurend én lekker om af en toe wat van af te knippen voor in de keuken.
  5. Buxus of Ilex crenata: iedereen kent natuurlijk de Buxus die je zo prachtig in vorm kunt snoeien. Nu is er ook een alternatief; de Chinese hulst Ilex crenata. Deze heeft dezelfde eigenschappen als Buxus, maar is net wat minder gevoelig voor ziektes. Kunnen beide in de schaduw, blijven groen en zijn prachtig in vorm te snoeien zoals bollen, blokken of misschien wel een dierenfiguur?

Heb je gekozen voor grote plantenbakken met groenblijvers zorg dan voor kleur in alle seizoenen door er eenjarigen, bloembollen en vaste planten in potten aan toe te voegen. Een gecombineerde grote plantenbak met planten die op verschillende momenten bloeien is natuurlijk ook prachtig.

Comments are disabled.