laadpaal

Ongeveer 80% van het opladen van elektrische voertuigen (EV) wordt thuis gedaan, mits de bestuurders ervan thuis een plek hebben om de EV op te laden. Voor al die eigenaars die geen oplader in de buurt van hun huis hebben, is het opladen van de auto op het werk het beste alternatief.

Het gemak en de lage kosten van het inpluggen van jouw EV in een heuse laadpaal wanneer je thuiskomt biedt grote voordelen. Een laadpaal laadt veelal niet alleen een stuk sneller, maar bovendien zorgt het ook voor minder brandgevaar. Want als jij jouw elektrische voertuig via een gewoon stopcontact oplaadt, dan brengt dit een groter risico met zich mee.

Bij een mooi huis hoort een stijlvolle laadpaal

Beschik jij over een elektrische auto en wil je graag een laadpaal aan huis hebben? Bij een mooi huis hoort dan uiteraard ook een stijlvolle laadpaal. Eentje die prima bij de uitstraling van je huis past en het goed onderhouden omringende groen.

Diverse locaties zijn uitermate geschikt voor een laadpaal in een priv├ę-omgeving in of direct naast jouw huis. Dit kan een eigen oprit of parkeerplaats zijn maar je kunt het natuurlijk ook binnen in de garage laten bevestigen.

Perfect van binnen en buiten

Voor de laadpaal zelf is de ergonomie en lay-out van haar componenten belangrijk maar het ontwerp moet ook mogelijk vandalisme en de invloeden van het weer tegen kunnen gaan. Het design ervan is ook dusdanig van belang zodat het zo optimaal mogelijk in haar omgeving past.

Het is ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden wanneer je een laadpaal voor thuis uitkiest. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe goed het past bij al het hout, beton of metaal dat in de directe omgeving verwerkt is.

Onopvallend maar zeer praktisch

Bij de publieke laadstations zijn de kleuren die direct in het oog springen een opvallend element van elk laadstation. Bij jouw huis zou je deze liever zoveel mogelijk onopvallend in haar omgeving laten verdwijnen.

Denk zodoende aan een elegant of strak design. Eentje die je elektrische auto niet alleen praktisch oplaadt, maar ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan jouw pand is.

Veel laadpalen zijn in gebroken wit, grijs en zwart getint, of maken gebruik van een aluminium behuizing, dus onthoud dit als jij deze op een specifieke plaats monteert. En houd hierbij ook zeker rekening met de juiste hoogte van de plaatsing ervan.

Daarnaast moet de locatie ook prima zonder problemen en veilig met haar stroomtoevoer bereikt kunnen worden. Dit is iets wat er met de desbetreffende elektricien overlegd kan worden.

Toekomstbestendig en compatibel

Een mooi onopvallend design, hoge prestaties en weinig onderhoud nodig hebben, zijn de ideale eigenschappen van de ultieme laadpaal thuis. Verder moet deze ook toekomstbestendig zijn, om zo een moeiteloze oplaad ervaring te bieden. Vergeet ook niet dat de lader geschikt moet zijn voor de auto die jij hierop wilt inpluggen.

Comments are disabled.