tuin

Het moment dat de eerste zonnige dagen van het jaar aanbreken is voor velen een ontzettend fijn gevoel. De dagen gaan langer worden en ook de tuin komt weer tot de bloei. Het is dan ook tijd om je tuin ook echt weer helemaal klaar te maken voor de zomer. Kwekerij de Groot geeft daarom ook de belangrijkste stappen die genomen moeten worden om tuin zomerklaar te maken.

tuin

Inspecteer je gazon

Start een met een kijkje te nemen naar je gras. Het gras is een lange tijd niet gemaaid en ziet er daardoor ook niet al te levendig meer uit. Het is daarom ook tijd om het gras te voorzien van een goede knipbeurt. De beste hoogte voor het gras in je tuin schommelt tussen de 35 en 45 mm. Wellicht komen er na het maaien wat kale plekken tevoorschijn? Dan kun je deze plekje het beste voorzien van kunstmest zodat het gras op die plek weer gaat groeien.

Verwijder onkruid

In de winter heb je waarschijnlijk wat minder aandacht geschonken aan het verzorgen van je tuin. Hierdoor zal er waarschijnlijk wat onkruid zich in je tuin bevinden. Het meeste onkruid heeft niet alleen een negatieve invloed op het uiterlijk van je tuin, maar daarnaast is het ook voor de planten uit je tuin fijn dat dit verwijderd wordt. Als de zon eenmaal tevoorschijn is gekomen en de dagen warmer worden zal het onkruid ook sneller gaan groeien. Het is daarom belangrijk dat het op tijd verwijderd gaat worden.

Fleur je tuin wat op met nieuwe planten & onderhoud

Een nieuwe zomer en dus ook een vernieuwde tuin. Als de zomer aanbreekt kan het geen kwaad om je tuin van wat nieuwe planten te voorzien. Het zal de sfeer van de tuin ten goede komen. Het plaatsen van nieuwe planten in de tuin is niet het enige wat gedaan kan worden.

Denk hierbij aan het onderhouden van je huidige planten. Om deze helemaal klaar te maken voor de zomer kun je deze het beste een keer knippen.

Comments are disabled.