sauna

Wellness is een woord dat in onze maatschappij vaker en vaker gebezigd wordt. Omdat we het allemaal steeds drukker lijken te krijgen, hebben we meer en meer behoefte aan ontspanning. Een tendens is dat we daarvoor liever iet te ver van huis gaan. Heb je genoeg ruimte in jouw huis, dan kun je overwegen een sauna te laten plaatsen. Heb je die ruimten niet? Niets aan de hand, want een sauna kopen kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een barrel sauna. Je plaatst dan een sauna in de achtertuin. Je hebt dan niet alleen een prima sauna om te ontspannen, een dergelijke sauna is eveneens een aanwinst voor elke tuin. Er is een sauna op maat.voor iedereen en dus ook voor elke tuin.

Sauna in de vorm van een grote houten ton

Een sauna kopen in de vorm van een barrel sauna, is het kopen van een sauna in de vorm van een grote houten ton. De ronde vorm maakt het stoken gemakkelijker. De warmte wordt vanwege de ronde vorm beter gecirculeerd. Je creëert met het plaatsen van een barrel sauna extra waarde in de tuin. En zo kun je op een zeer plezierige wijze in de eigen tuin tot rust komen en de hectiek van alledag achter je laten.

Wel voldoende ruimte? Overweeg dan een infrarood sauna

Natuurlijk is een sauna in je woning ook een zeer plezierige gedachte. Heb jij wel de ruimte, overweeg dan serieus om een infrarood sauna aan te schaffen. Aan de aankoop van een dergelijke sauna kleven een groot aantal voordelen namelijk. Neem alleen al de installatie. Het plaatsen van een barrel sauna in de tuin is niet moeilijk dat is het installeren van een infrarood sauna in de woning ook al niet. En je kunt al een infrarood sauna installeren bij relatief weinig ruimte.

Groot verschil in temperatuur

Kies je voor infrarood, dan wordt nu niet de lucht verwarmd, iets wat we het geval is als je kiest voor een klassieke sauna. Slechts de objecten in de ruimte worden net als de personen die er zijn verwarmd. Dit scheelt je ook nog eens veel energiekosten.  Het wordt in een infrarood sauna overigens beduidend minder warm dan in een klassieke sauna. Loopt de temperatuur in een Finse sauna zomaar op tot boven de 100 graden Celsius, in een infrarood sauna krijg je te maken met een temperatuur die ligt tussen de 40 en de 50 graden Celsius.

sauna ontspannenDe voordelen van een eigen sauna

Waarom je eigenlijk zou moeten kiezen voor een sauna in de tuin of in huis? Dit doe je vooral omdat het regelmatig bezoeken van de sauna gewoon goed kan zijn. Zo kun je door een bezoek aan de sauna gewicht verliezen, want ongemerkt verlies je in de sauna toch behoorlijk wat calorieën. Je huid is en blijft gaaf en het is ook nog eens goed voor de spieren. Bovendien is het gewoon de ultieme ontspanning. Want wat is er nou lekkerder dan zo nu en dan eens in jouw eigen sauna binnenstappen.

Comments are disabled.