laurier

De Portugese laurier kwekerij staat bekend om de prachtige en kwalitatief zeer sterke planten die ze leveren. En tegen zeer betaalbare prijzen omdat de Portugese laurier in de eigen kwekerij wordt opgekweekt. Dat betekent voor u dat de fraaie haagplant rechtstreeks naar u wordt verzonden wanneer u deze via de webshop  van de kwekerij besteld. Uiteraard zijn ze op een dusdanige manier verpakt waarbij ze de minste hinder van het transport ondervinden. U kunt de Portugese laurier bestellen in diverse hoogtes zodat u er een lage haag mee kunt maken of juist direct kunt genieten van een hoge haag. Hebt u veel exemplaren nodig? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en laat u aangenaam verrassen door de prijs.

De eigenschappen van de Portugese laurier

De Latijnse naam voor een Portugese laurier is Prunus lusitanica Angustifolia. Het is een zeer gemakkelijk te onderhouden plant die op iedere grondsoort zeer goed aanslaat. Ook heeft het geen voorkeur voor de standplaats zodat de Portugese laurierhaag op iedere plek in de tuin geplaatst kan worden. Het heeft dikke, mooie groene bladeren die een beetje leerachtig aanvoelen. De Portugese laurier is winterhard. Dat betekent dat u het gehele jaar door kunt genieten van een groene haag die ook tijdens een koude periode mooi dicht begroeid blijft. De Portugese laurier is het meest populair om als haag aan te planten maar ook solitair zal het prachtig staan, zowel in een pot als in de volle grond.

De groei van een Portugese laurier

De Portugese laurier kan wel zo’n 5 meter hoog worden. Ideaal dus wanneer u er niet van houdt dat iedereen inkijk heeft in uw tuin. In tegenstelling tot andere haagplanten groeit de laurierhaag niet breeduit waardoor het zelfs in kleinere tuinen niet veel ruimte in beslag neemt. Eén maal per jaar snoeien, zo rond de langste dag van het jaar, is voldoende. In principe hoeft u de Portugese laurier niet van extra water te voorzien want het is geen liefhebber van teveel vocht. Alleen tijdens een extreem droge periode kan dit nodig zijn. Bekijk het volledige aanbod bij de Portugese laurier kwekerij of vraag meer informatie aan over deze fraaie haagplant.

Comments are disabled.