laurier haag

Een Portugese laurier is echt een aanwinst voor uw tuin. Vooral wanneer u op zoek bent naar een haag die u zomer en winter voldoende bescherming biedt tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf en beschutting geeft zit u met de Portugese laurierhaag wel goed. De plant is namelijk winterhard waardoor het geen blad verliest. De bladeren hebben een glanzende, donkergroene kleur, voelen leerachtig aan, zijn puntvormig en ongeveer 8 à 9 centimeter lang. U kunt het gehele jaar door, behalve wanneer het vriest, de plant aanplanten. Ook kan het op iedere standplaats staan. Niet alleen als haag is het een echte blikvanger, ook solitair in een pot of de volle grond komt de Portugese laurierkers goed tot zijn recht. Het kent een goede groei en kan enkele meters hoog worden. Toch waait het in de breedte niet veel uit waardoor het ook in een kleinere tuin prima kan worden aangeplant. Zo kunt u gerust de Portugese laurier kopen voor uw tuin, daar deze in iedere tuinstijl past!

Bloei van de Portugese laurierhaag

De Portugese laurier, ook wel bekend onder de Latijnse naam Prunus lusitanica Angustifolia, krijgt in de bloeitijd mooie bloemen. En niet zomaar bloemen: dit zijn bloemtrossen van witte bloemetjes die wel zo’n 15 centimeter lang kunnen worden. Vooral plaatsing in het zonlicht zal ervoor zorgen dat er volle, prachtige bloemtrossen verschijnen. Na de bloeitijd verschijnen er in september besjes. Vogels zijn hier dol op dus met het aanplanten van een Portugese laurier helpt u de natuur ook een handje. De besjes zijn overigens voor andere dieren en mensen licht giftig bij inname.

Verzorging laurierkers

Om de Portugese laurier gezond te houden en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen kunt het éénmaal per jaar bemesten met organische mest. Daar halen de wortels alle benodigde extra’s uit. Ook een jaarlijkse snoeibeurt zorgt ervoor dat de Portugese laurier mooi vol blijft en weer nieuwe vertakkingen en bladeren vormt. Doet u dit niet dan bestaat er een grote kans dat u het volgende jaar de zaag moet hanteren om de stugge takken te verwijderen. Het snoeien kunt u het beste doen aan het einde van de zomer, in augustus of september. Om bladbeschadiging te voorkomen gebruikt u hiervoor een scherpe, schone snoeischaar.

Comments are disabled.