bbq

Gebruik de eerste warme dagen in de zomer om de tuin aan te pakken. Mieren bestrijden, de tuinset schoonmaken en bijvoorbeeld het poten van nieuwe planten en struiken in je borders zijn voorbeelden van klussen die je uit kunt voeren. Door dit al vroeg in de zomermaanden te doen, kun je nog een lange tijd van de tuin genieten dit jaar! Denk ook alvast na over het najaar. Je wilt dat er het hele jaar door iets te zien valt in de tuin. Het is zonde, wanneer de tuin in het najaar en de winter kaal en dor is. In dit artikel vind je tips om de tuin aan te pakken in de zomerperiode! 

Kleine klusjes om de tuin op orde te brengen 

De tuin op orde brengen betekent allereerst, dat het onkruid uit de borders verwijderd moet worden. Onkruid neemt energie op uit de aarde, waardoor je planten minder snel groeien. Daarbij neemt het onkruid ruimte in beslag. Naast het verwijderen van onkruid is ook de BBQ schoonmaken een klein klusje, welke je veel plezier oplevert. De BBQ heeft wellicht al enkele maanden niet meer aangestaan. Met een spray van bijvoorbeeld HG en een staalborstel kun je het rooster van de BBQ grondig reinigen. Zo is deze mooi schoon, als je de BBQ voor het eerst aansteekt dit jaar. 

Reinigen van de tuintegels en bestrijden van mieren 

Mogelijk heb je de eerste mieren al zien lopen deze zomer. Ze zorgen voor veel ergernis! Niet alleen bij jezelf, maar ook bij gasten die in je tuin zitten. Mieren kruipen over je voeten, vliegende mieren landen op het eten op tafel, enzovoorts. Mieren bestrijden is eenvoudig met een lokdoosje of een vergelijkbaar bestrijdingsmiddel. Zorg er daarbij voor, dat je de naden tussen de tuintegels goed afdicht, wanneer je de tuintegels schoongemaakt hebt. Schoonmaakazijn is een zeer geschikt middel voor het verwijderen van de groene aanslag die op tuintegels kan ontstaan. 

mierenBorders in de tuin opnieuw indelen 

Tot slot is het zaak om de borders in de tuin op orde te brengen. Mogelijk zijn bepaalde struiken zo groot geworden in de afgelopen maanden, dat je de borders opnieuw in wilt delen. Verplaats een aantal planten, om zo ruimte te creëren voor struiken die flink gegroeid zijn. Ook kun je wat nieuwe planten poten, op plekken waar je voorheen eenjarige planten gebruikte. Denk aan viooltjes, geraniums, enzovoorts. 

Comments are disabled.