Het kweken van je eigen tuin plant kan een leuke en lonende ervaring zijn, maar het kan ook uitdagend, frustrerend en duur zijn. Voor de eerste teler met beperkte middelen kan een binnengroei te duur blijken. Het goede nieuws is dat een kleine tuin in de buitenlucht veel kwaliteit medicinale cannabis kan opleveren zonder een grote geldinvestering. Als je toegang hebt tot een zonnige plek in een privétuin of zelfs op een balkon, terras of dak, kun je met succes kweken. Onze gids voor buiten kweken gaat over de verschillende factoren die u moet overwegen om uw eerste groei in de open lucht in te stellen. Medicinal cannabis seeds kun je in Nederland makkelijk aanschaffen.

Stap 1: Overweeg het klimaat

Het is cruciaal om een ​​goed begrip te hebben van het klimaat in het gebied waar je woont. Cannabis is zeer goed aan te passen aan verschillende omstandigheden, maar is nog steeds gevoelig voor extreme weersomstandigheden. Langdurige temperaturen boven 30 °C zullen ervoor zorgen dat uw planten stoppen met groeien. Terwijl temperaturen onder 12 °C ook schade en groeipercentages en zelfs sterfte kunnen veroorzaken.

  • Zware regenval en harde wind kunnen fysieke schade aan planten veroorzaken
  • Overmatig vocht kan leiden tot schimmel en echte meeldauw, vooral tijdens de bloei

Stap 2: Kies een locatie

Het kiezen van de locatie voor je tuin is de belangrijkste beslissing die je neemt, vooral als je in de grond plant of in grote, vaste containers (sommige planten groeien buiten in containers die verplaatst kunnen worden afhankelijk van het weer en de locatie van de zon). Uw cannabisplanten moeten minstens 5 tot 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen. Een gebied met een constant briesje is ook een goede keuze in warme klimaten, hoewel dit het waterverbruik zal doen toenemen. Als je in een gebied leeft dat veel harde wind ziet, kun je overwegen om te planten in de buurt van een soort windscherm. Denk aan een muur, een hek of grote struiken. Degenen die in koelere klimaten leven, kunnen profiteren van het planten in de buurt van een functie die warmte vasthoudt, zoals een bakstenen muur of hek op het zuiden.

Ten slotte wilt u privacy en beveiliging overwegen. De meeste mensen willen hun tuinen verbergen voor veroordelende buren en potentiële dieven. Grote hekken en grote struiken of bomen zijn de beste keuze, tenzij je toevallig in een afgelegen gebied woont. Sommige mensen planten in containers op balkons of daken die zijn afgeschermd van het zicht, terwijl sommigen zware draadkooien bouwen om dieven en dieren op een afstand te houden. Wat je ook besluit te doen, onthoud dat cannabis planten buiten kunnen groeien tot 15 voet lang of meer, dus plan dienovereenkomstig.

Stap 3: Verzamel een bodem

Grond bestaat uit drie basiscomponenten in verschillende verhoudingen:

  • Klei
  • Zand
  • Slib

Cannabisplanten hebben een goed afvoerende, licht zure grond nodig die rijk is aan organische stoffen om te kunnen gedijen. Als u besluit om direct in de grond te planten, moet u uw bodemsamenstelling begrijpen en dienovereenkomstig aanpassen.

Zware kleigronden voeren water langzaam af en houden de zuurstof niet goed vast, dus ze moeten sterk worden bijgewerkt. Minstens een maand voordat je plant, graaf je grote gaten waar je je cannabisplanten gaat plaatsen en meng je grote hoeveelheden compost, mest, wormafgietsel of ander ontbonden organisch materiaal. Dit zorgt voor beluchting en drainage en voedingsstoffen voor de planten. Zandgrond is gemakkelijk te bewerken, loopt zeer goed af, en warmt snel op, maar houdt de voedingsstoffen niet goed vast, vooral in regenachtige omgevingen. Zilte aarde is het ideale groeimedium. Het is gemakkelijk om te werken, verwarmt snel, houdt vocht vast, heeft ook een goede drainage en bevat veel voedingsstoffen. Voor meer tips kunt u het beste adviseren bij een verkoper.

 

Comments are disabled.