zwembad

Al die bloemen en vogelhuisjes zijn hartstikke leuk, maar een tuin is natuurlijk nooit helemaal compleet zonder fijne tuinset. Echte tuinliefhebbers genieten graag in de meest comfortabele stoelen van hun harde werk en dat gaat het lekkerst in een loungeset. Als moderne tuinder vraag je je natuurlijk af wat de nieuwste trends zijn op het gebied van tuinmeubilair. Wat wordt hip in 2018 en welke tuintrends uit 2017 blijven hangen? Speciaal voor jou houden we ieder jaar de nieuwste ontwikkelingen goed in de gaten. We kijken het hele jaar door naar nieuwe modellen, verkoopcijfers en tuinbladen om onze lezers altijd helemaal op de hoogte te houden. We kunnen al verklappen dat aluminium weer een grote rol gaat spelen..

Wicker loungesets blijven populair

Net als in 2017 behoudt wicker de toppositie wat tuinmeubilair betreft. De afgelopen jaren heeft wicker (ook wel rotan genoemd) een sterke basis voor zichzelf gecreëerd en is het bijna niet meer weg te denken uit het moderne tuinbeeld. Dat is ook niet gek natuurlijk, want het is een heel veelzijdig en duurzaam materiaal. Wij verwachten dan ook niet dat wicker zijn eerste plek binnen aanzienlijke tijd verliest. Wicker is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren waardoor het in iedere tuin een plekje heeft. Gecombineerd met allerlei landelijke accenten en aardse tinten worden loungesets van wicker dit jaar dé hippe trend van 2018.

Aluminium op de voorgrond

Loungesets van aluminium zijn al vrij lang erg populair. Het is lichtgewicht, weerbestendig en relatief goedkoop; het ideale materiaal voor in de tuin. Dit jaar staat aluminium echter vol in de spotlights. Voorheen was het metaal een onderdeel van het geheel, maar nu is aluminium de hoofdrolspeler. In combinatie met rustieke eigenschappen zoals houten tafelbladen wordt het moderne metaal een echt centerpiece in iedere tuin. De superstrakke trends van 2017 matigen we dit jaar dus met organische elementen en ruwe kleuren. Dit resulteert in een contrast tussen klassiek en modern en brengt zo een extra dimensie met zich mee. Vooral ‘kale’ aluminium frames met accenten van bijvoorbeeld steigerhout zien we dit jaar heel vaak.

Gigantische loungebedden

Als laatste hebben we het over de tuintrend ‘oversizing’. Deze mode komt uit de Verenigde Staten overwaaien en is daar al langere tijd erg populair. In 2018 worden grote tuinmeubelen ook hier een must-have voor trendy tuineigenaren. Denk bijvoorbeeld aan family sized loungebedden waar je met het hele gezin in kunt liggen. Het is weliswaar een trend voor mensen met een grote tuin, maar toch is het een belangrijke ontplooiing op het gebied van tuintrends.

Comments are disabled.