Lelijke warmtepomp in de tuin verbergen

Steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van een warmtepomp. Logisch, want hierdoor kan je veel geld besparen. Echter lopen mensen hierbij vaak tegen een veel voorkomend probleem aan.

De warmtepomp is niet het meest aantrekkelijke product om te plaatsen. Vooral de buitenunit van de warmtepomp is veel mensen een doorn in het oog. Daarom gaan wij hier een aantal oplossingen en aandachtspunten geven om ervoor te zorgen dat jij dit kan oplossen.

Aandachtspunten

Een warmtepomp heeft optimale luchtcirculatie nodig om effectief te kunnen functioneren. Dit zorgt ervoor dat hij zijn temperatuur goed kan regelen. Vermijd daarom altijd oplossingen die de luchtstroom rondom de warmtepomp belemmeren, omdat dit de prestaties en efficiëntie negatief kan beïnvloeden.

Een warmtepomp vereist regelmatig onderhoud en moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoudswerkzaamheden of eventuele reparaties. Zorg ervoor dat het afdeksysteem mobiel is, niet te zwaar om te hanteren, of op zijn minst van één kant toegang biedt.

Wanneer je ervoor kiest om de buitenunit van je warmtepomp te verbergen, selecteer dan een afdekking die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt voor een duurzame oplossing, ongeacht of het gaat om zon, wind, regen of sneeuw.

Voorkom dat bladeren of takken het apparaat binnendringen, aangezien deze storingen of zelfs schade aan de warmtepomp kunnen veroorzaken.

De oplossingen

Om je op weg te helpen om de warmtepomp uit het zicht te laten verdwijnen geven we hier 3 opties hoe je dit kan doen.

Een Heg

Verberg de warmtepomp met een heg, hou hierbij wel rekening dat de warmtepomp geen last krijgt van de beplanting. (zoals je kan lezen bij de aandachtspunten.)

Plantenbakken

Plaats er plantenbakken voor. Hierdoor krijg je meteen wat meer groen in de tuin en kun je het uitzicht op de warmtepomp mooi afdekken. Zorg er wel voor dat de plantenbakken makkelijk te verplaatsen zijn, zodat de monteur er altijd gemakkelijk bij kan.

Tuinschermen

Door middel van een tuinscherm kun je ook de warmtepomp afschermen. Deze zijn eenvoudig te verplaatsen als de monteur erbij moet, echter zijn ze vaak wel gevoelig voor wind en kan het scherm dus wegwaaien.

Comments are disabled.