LED strips buiten installeren

LED strips zijn al jaren ontzettend populair. Dit type verlichting kan overal in en om het huis geïnstalleerd worden. Bijvoorbeeld in een kast, langs traptreden, achter de TV, in een kast of in de tuin. Deze laatste optie wordt de laatste jaren steeds populairder. Ledstrips zijn namelijk een goed alternatief voor traditionele buitenverlichting. Wil je weten waarom? En waar je op moet letten bij ledstrips buiten installeren? Je leest het in deze blog!

Waarom kiezen voor ledstrips als buitenverlichting?

  • Meer sfeer. Een belangrijke reden om te kiezen voor ledstrips is dat de strips zorgen voor sfeervolle verlichting. Ook kan je met de ledstrips bepaalde vormen in de tuin accentueren. Zo kan je bijvoorbeeld de overkapping, een zwembad, een vijver of de balustrade van een balkon extra uitlichten door ledstrips te gebruiken.
  • Energiezuinig. LED strips verbruiken veel minder energie dan traditionele lampen, waardoor je flink minder energie verbruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
  • Veiligheid. Ledstrips worden ook veel gebruikt om de veiligheid in de tuin te verhogen. Zo kan je bijvoorbeeld ledstrips langs de schutting plaatsen, zodat je precies weet waar je loopt. Ook om een verhoging bij de voordeur of een opstapje op te laten vallen is een ledstrip ideaal.
  • Gemakkelijk te bedienen. Het kiezen voor een LED strip afstandsbediening zorgt ervoor dat je de verlichting gemakkelijk kunt bedienen. Dat is natuurlijk erg gemakkelijk en voorkomt onnodig lang branden.
  • Waterdicht. Voor het plaatsen van ledstrips in de tuin is het van belang om te kiezen voor waterdichte LED strips. Alle ledstrips met een IP-waarde van 67 of hoger zijn waterdicht en dus te gebruiken als buitenverlichting.

Waarop letten bij het installeren van LED strips?

De eenvoudige installatie van ledstrips is voor velen een belangrijke reden om te kiezen voor dit type buitenverlichting. Ondanks dat je het prima zelf kunt doen is het fijn om te weten op welke punten je moet letten.

Allereerst is het belangrijk om goed te bedenken waar in de tuin je ledstrips wilt monteren en hoeveel meter je daarvoor nodig hebt. Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor waterdichte ledstrips en een waterdichte driver. Deze driver, ofwel transformator, is nodig om de 230 volt uit het stopcontact om te zetten in 24 volt waarop de meeste strips werken. Zorg daarnaast ook voor waterdichte profielen, koppelstukken en controllers. Kortom, de gehele installatie moet waterdicht zijn om jarenlang mee te gaan. 

Comments are disabled.