Is een krentenboom iets voor jou

Iedereen in Nederland is bekend met een appel- of perenboom, maar er zijn nog tal van andere fruitbomen die je in jouw achtertuin plaatsen kunt. Fruitbomen die iets minder bekend zijn, maar minstens net zulke lekkere vruchten geven. Vandaag brengen we de krentenboom bij jullie onder de aandacht. Een boom die zorgt voor lekkere vruchten en mooie bloesems. 

De kenmerken van een krentenboom 

Er zijn verschillende soorten krentenbomen te verkrijgen zoals de Canadese en Amerikaanse krentenboom. Ook kan je de krentenboom in struikvorm krijgen. Een krentenboom is net als een appelboom een bloesemboom. Wanneer er in het voorjaar nog geen bessen groeien, schittert de boom door de mooie roze en witte bloesems. Door het kleurrijke geheel is een krentenboom een echte eyecatcher in je tuin. De krentenboom is geschikt voor in de Nederlandse tuin een heeft relatief weinig onderhoud nodig. In vergelijking met andere bomen, is de krentenboom met een maximale hoogte van ongeveer 6 meter een relatief kleine boom.  

Waar moet je opletten bij het plaatsen van een krentenboom? 

Zoals reeds vermeld kan een krentenboom tot wel 6 meter hoog worden. Wil je de boom laten groeien, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om te groeien. Om goed te kunnen groeien en voldoende bessen te kunnen produceren is het belangrijk dat de boom voldoende zonlicht krijgt. Het voordeel van een krentenboom is dat deze relatief weinig onderhoud nodig heeft. Met één snoeibeurt per jaar, behoud de boom zijn vorm. 

De vruchten van een krentenboom 

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, groeien er geen krenten aan de krentenboom. Aan een krentenboom groeien eetbare bessen die enigszins lijken op krenten, vandaar de naam krentenboom. De bessen van de krentenboom zijn eetbaar voor mensen, maar ook vogels zijn er dol op. Vaak wordt er van de bessen van een krentenboom jam voorop brood gemaakt. 

Combineren met andere fruitbomen 

Een krentenboom is iets minder bekende soort fruitboom en dat is jammer, want een krentenboom is prima te combineren met andere fruitbomen. Zo staat het mooi naast een andere bloesemboom zoals een appelboom, maar je kan ook een peren- of pruimenboom kopen om ernaast te zetten.

Comments are disabled.