Inspiratie om de tuin in te richten

lampionnen in tuin

Met name tijdens de zomer moet de tuin een plek zijn om heerlijk te kunnen ontspannen. Geniet van het mooie weer onder het genot van een wijntje en een schaaltje nootjes. Ook biedt de tuin je kinderen een plek om te ravotten met vriendjes en vriendinnetjes. Het is niet vanzelfsprekend dat de tuin ontspanning biedt! Hoe zorg je dat de tuin op een leuke en gezellige manier wordt ingericht? In dit artikel geven een aantal handige tips, die hierbij van pas kunnen komen.

Tip: mocht je het lastig vinden om de tuin in te richten, dan zou je ook voor de hulp van een hovenier kunnen kiezen. Een hovenier kan de tuin op een nieuwe manier voor je indelen.

lampionnen in tuin

Kies voor verschillende planten en struiken

Allereerst is het bij het inrichten van de tuin belangrijk om voor een combinatie van planten en struiken te kiezen. Begin hierbij achterin de tuin of border met een rij struiken of hoge planten. Vervolgens kun je naar voren toe steeds lagere plantjes gebruiken. Op internet vind je veel informatie over de bloeitijd en -periode van planten. Het is belangrijk om hier op te letten, om er zeker van te zijn dat er in ieder seizoen iets in bloei staat.

planten

Zorg voor verlichting op het terras

Naast een combinatie van verschillende struiken en planten is het raadzaam om goed te kijken naar de verlichting op het terras. Zo kun je hier tot laat op de avond blijven zitten! Ook maakt de verlichting een terras vaak gezelliger. Kies bijvoorbeeld voor moderne led-strips. Deze strips kunnen in verschillende kleuren worden geleverd door webwinkels. Ook bieden deze strips de mogelijkheid om van kleur te veranderen. Bekijk hier een webwinkel met een breed aanbod aan led-strips voor op een terras of balkon.

Gastblogs

inrichtenplantenTuintuininrichting

Comments are disabled.