Wicker tuinmeubilair schoonmaken en onderhouden

Geweldig tuinmeubilair kan je tuin naar een niveau brengen waar je buren “U” tegen zeggen! – ontdek hoe je stukken kunt kiezen die zowel mooi als functioneel zijn met onderstaande korte gids voor het kiezen van tuinmeubilair.

Wicker tuinmeubilair schoonmaken en onderhouden

Waar te beginnen bij het kiezen van het juiste meubilair voor je tuin?

Het is essentieel om eerst uit te zoeken hoe je je tuin gebruikt – vind je het leuk om feestjes te houden (veel zitplaatsen nodig), of liever te ontspannen in privacy? Ben je een zonaanbidder, in dat geval is een lounge stoel essentieel, of een volleerde kok welke graag gasten op bezoek heeft (denk aan grote en stevige tuintafel of eethoek)?

Bij het kiezen van je tuinmeubelen, adviseren wij je om items te kiezen die duurzaam en goed gebouwd zijn, zonder concessies te doen aan comfort en stijl. Grootte is ook belangrijk: als je meubels te klein zijn, zal je niet veel tijd willen besteden aan het gebruik ervan; te groot en je tuin ziet er weer te klein uit, het moet precies goed zijn!

Lees verder voor een uitgebreide beschrijving van al deze factoren bij het kiezen van je tuinmeubelen.

Het juiste tuinmeubel materiaal kiezen

Het kiezen van het juiste materiaal is ook essentieel. Er zijn vier hoofdkeuzes: hout; rotan; metaal; en diverse plastic soorten. Als je een schuurtje of serre hebt, hoeft je je geen zorgen te maken dat je meubels nat of beschadigd raken als je ze niet gebruik. Als dat niet het geval is, moet je tuinmeubilair kiezen dat bestand is tegen de elementen.

Investeer in stevige klassieke houten tuinmeubelen als dit kan.

Houten tuinmeubilair is een klassieke, natuurlijke keuze die de meeste tuinen aanvult. Rustiek of modern, licht of donker – er zijn veel opties. Als je tuin een terras heeft, kiest je een houtsoort en -kleur voor je meubels welke bij de terras kleur past, wat niet betekent dat je een exacte overeenkomst nodig hebt, net voldoende gelijkenis om botsende kleuren en structuren te voorkomen.

Gebruik voor buitengebruik een hardhout dat het hele jaar door in de tuin kan worden achtergelaten. Teak, een populaire keuze voor tuinmeubilair, is uitzonderlijk duurzaam dankzij het zeer hoge oliegehalte. Bijna volledig regenbestendig, het rot zelden, deukt of trekt haast niet krom, dus zorgt voor een goede investering. Houd het in goede staat met een jaarlijkse coating of olie beurt.

Andere goede, stoere houten tuinmeubelen zijn onder meer eik, eucalyptus en acacia. Het zijn allemaal hardhout die tegen het weer in kunnen, hoewel ze niet zo winterhard zijn als teak.

Het nadeel van houten meubels? Sommige grotere stukken kunnen zwaar zijn; dit betekent dat ze niet omvallen in de wind, maar dat je ze ook niet gemakkelijk op een andere plaats in de tuin zet of opruimt.

Kies elegant rotan of wicker tuinmeubelen

Rotanmeubels zijn de ideale koop om de ontspannen uitstraling van een traditionele tuin met een landelijke sfeer te creëren (of je nu in het land of de stad woont). Lichtgewicht, het is over het algemeen gemakkelijk om door de tuin te verplaatsen – handig als je de zon wilt volgen met je ligbed bijvoorbeeld!

Wat is het verschil tussen rotan en riet? Rotan is een sterk en duurzaam natuurlijk materiaal (gemaakt van een wijnstok) dat bestand is tegen het Nederlandse weer; een veelbetekenend teken van hoogwaardige rotan is dat het qua structuur en kleur consistent moet zijn.

Wicker/ Rotan heeft geen betrekking op een afzonderlijk materiaal, maar op een weefstijl (denk aan rotanmeubels), en hoewel het van natuurlijke materialen, zoals bamboe, kan worden gemaakt, is het meestal vervaardigd van een stevige, weersbestendige synthetische PE.

Klaar om een ​​rotantuin te kiezen? Houd er wel rekening mee dat het onderhoud nogal wat werk met zich mee brengt.

Bekijk deze link: Wicker schoonmaken en onderhouden voor meer informatie hierover!

Comments are disabled.