tuinmeubelen

Veel mensen hebben een tuinset in hun tuin staan. Of het nou van kunststof, hout of wicker is ze willen allemaal dat de tuinset er goed uit blijft zien, meestal is het immers een redelijke investering. Goed onderhoud aan je tuinset is belangrijk om de levensduur te verlengen, bovendien blijven ze er zo beter uitzien. Buiten het schoonmaken van de meubelen, is het ook belangrijk ze te beschermen tegen alle weersinvloeden. Warentuin legt uit hoe en wanneer je je tuinmeubelen het beste kan onderhouden.

tuinmeubelen

Wanneer kan je het het beste doen?

De beste periode om je tuinmeubelen schoon te maken is in het voorjaar, buiten dat je je meubels voorbereidt op de zomer is het ook fijn om met een schone tuinset het nieuwe zomerseizoen in te gaan. Het kan zo zijn dat mensen meubels tijdens de wintermaanden binnen zetten, vaak worden de meubels wanneer ze binnen gezet worden ook nog schoongemaakt. Toch wordt het altijd aangeraden om in ieder geval wat aan de meubels te doen zodat ze beter tegen alle weersinvloeden kunnen. Het is natuurlijk afhankelijk van het materiaal welke werkzaamheden er allemaal moeten gebeuren en welke middelen je allemaal moet gebruiken.

Houten meubelen

Tuinmeubelen gemaakt van hout hebben jaarlijks onderhoud nodig omdat deze in principe het hele jaar worden blootgesteld aan het weer. Als een houten meubel in het begin niet in de olie wordt gezet zal deze verkleuren naar een mat grijze kleur, het is afhankelijk van de persoon of ze dit willen of niet. Om de tuinset er als nieuw uit te laten zien wordt er aangeraden om het twee keer per jaar te behandelen. Qua schoonmaken hebben je meerdere opties, je kan het hout schoonmaken met een hogedrukreiniger maar je moet hier wel voorzichtig mee zijn. De harde stralen kunnen een natuurlijke waslaag die om het hout heen zit verwijderen. De meest vriendelijke manier om hout te behandelen is het gebruiken van een zachte borstel en een sopje van zachte groene zeep. Eventueel zijn er voor sommige houtsoorten zoals teak speciale middelen te koop. Het oliën van de meubelen moet in principe altijd na de schoonmaak gebeuren. Als je originele kleur wilt behouden moet je deze altijd behandelen, wil je juist liever dat de kleur verandert naar grijs moet je dit in het begin niet doen. Om deze grijze kleur te behouden moet je eenmaal het de juiste kleur is wel gaan behandelen.

Tuinmeubelen van wicker/kunststof

Wicker is zeer populair onder de tuinmeubelen, dit heeft te maken met de trendy look en geringe onderhoud wat je er aan hebt. Ook standaard meubelen van kunststof zijn makkelijk in het onderhoud. Beide kan je prima schoonmaken met een sopje en een zacht borstel of doek, wel wordt het aangeraden om dit met enige regelmaat te doen. Ook zijn er middelen te koop waarmee je het kunststof kan beschermen, zodat er door de zon geen scheurtjes in komen.

Comments are disabled.