tuinset

Grote kans dat je ergens in huis al een vloerkleed hebt liggen. Wellicht in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer of kinderkamer. Wist je dat steeds meer mensen ook een vloerkleed neerleggen in hun tuin? Net zoals een vloerkleed binnen zorgt voor meer sfeer, voegt een buitenkleed ook een extra dosis gezelligheid toe aan de buitenruimte. Zo creëer je een loungesfeer in de tuin en kun je voortaan optimaal genieten van zwoele zomeravonden. Ook alles uit je tuin halen? Wij vertellen je hoe!

Haal de gezelligheid van binnen naar buiten

Zodra de temperaturen stijgen en de zon zich vaker laat zien, wordt de buitenruimte als tweede leefruimte beschouwd. Veel mensen knappen de tuin op en zijn op zoek naar manieren om deze extra sfeervol te maken. Het sociale leven verhuist immers van binnen naar buiten. Een boek lezen of lekker barbecueën in de tuin met vrienden doen we als nooit tevoren. Juist om die reden zijn er speciale outdoor vloerkleden ontwikkeld.

Waarom een buitenkleed en niet simpelweg het woonkamer vloerkleed tijdelijk een plekje geven in de tuin? Buitenkleden zijn gemaakt van speciaal materiaal en kunnen dan ook zonder problemen tegen regen, zon en andere weersinvloeden. Een buitenkleed is bovendien een stuk eenvoudiger schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat water, eventueel aangevuld met milde zeep, en een vochtige doek.

tuin kleedTrek jouw woonstijl helemaal door

Wanneer je op jacht gaat naar een kleed voor in de tuin, zal het waarschijnlijk meteen opvallen dat er een grote variatie is aan buitenkleden. Niet alleen op het gebied van stijl, maar ook in maten, kleuren en vormen. Dat geeft jou de ruimte om de stijl van binnen lekker door te voeren naar buiten. Van vintage tot modern en van Oosters tot Ibiza. Het bestaat allemaal! Qua vormen is er eveneens veel keus. Je hoeft je niet te beperken tot rechthoeken of vierkanten. Wat we steeds vaker zien zijn afgeronde vormen in bijvoorbeeld tuinmeubilair. Kies dan voor een rond buitenkleed zodat alles mooi op elkaar aansluit.

Stylen maar!

Als je een keuze hebt gemaakt voor een tuinset en een kleed, is het tijd om de boel verder aan te kleden. Tip: houd de basis rustig en kies een accentkleur die je vervolgens kunt doorvoeren in de accessoires. Zo kun je een sfeervolle en comfortabele tuin creëren met kussens en plaids, met of zonder print. Maak ook zeker gebruik van de wanden door leuke schalen, hangplanten of posters op te hangen. Uiteraard mag groen niet ontbreken in de tuin. Fleurige bloemen en planten maken een hoop verschil en zorgen meteen voor meer kleur in de tuin. Voor het volledige plaats je die in mooie bloempotten. Laat die zomer maar komen, want dat wordt flink genieten in jouw gezellige tuin!

Comments are disabled.