Handige tips voor een speeltoestel met glijbaan in je tuin

Voor kinderen is er niets leuker dan de hele dag buiten spelen. Wil je dat je kinderen zich een paar uur thuis kunnen vermaken plaats dan een speeltoestel in je tuin. Er zijn tegenwoordig zoveel speeltoestellen te vinden en elk heeft zo z’n leuke eigenschappen. Er past altijd wel een speeltoestel in je tuin. Dan kun je denken aan een zandbak, schommel of een speeltoestel met een glijbaan. Kijk eens op deze website voor wat inspiratie!

Wat is een speeltoestel precies?

Als je iemand hoort praten over een speeltoestel dan gaat het meestal om een constructie van hout gemaakt. Denk aan schommels, speeltorens, speelhuisjes, glijbanen of een combinatie van dat alles. Een houten speeltoestel staat garant voor ontzettend veel plezier voor je kinderen en ze kunnen zich helemaal uitleven. En zeg nu zelf, kinderen buiten zien spelen is toch veel mooier dan een spelletje spelen achter de computer?

Waar moet je opletten bij het kopen van een speeltoestel met glijbaan?

De mogelijkheden wat betreft speeltoestellen in je tuin zijn dus oneindig en je kunt er veel combinaties mee maken. Kies je voor een speeltoren met een glijbaan dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Het is van essentieel belang om naar de lengte van de glijbaan te kijken. Het is namelijk zo dat een glijbaan met een korte lengte niet geschikt is voor oudere kinderen. Er zijn daarom diverse lengtes glijbanen te koop. Denk aan glijbanen met 120, 250 of 300 cm lengte. 

Andere handige tips voor een speeltoestel met glijbaan

Plaats je een speeltoestel met een glijbaan dan is het slim om rondom het toestel kunstgras te plaatsen. Dit gaat namelijk niet kapot als je kinderen erover lopen. Maar denk ook aan de veiligheid van je kinderen. Zo kunnen tegels van rubbers niet ontbreken als je een speeltoestel gaat plaatsen. Dit zijn beschermende valtegels en dat betekent dat als kinderen vallen ze niet bezeerd raken. Valtegels geven net nog even wat meer demping dan kunstgras. Denk ook tijdens het plaatsen van het toestel aan de verankering. Met een stevige verankering zorg je ervoor dat het toestel stevig op z’n plaats blijft hoe wild en ruig je kinderen ook aan het spelen zijn. Slim is om de bouten en grondankers zo nu en dan te controleren. Zo blijf je ervan verzekerd dat het speeltoestel veilig is om op te spelen.

Comments are disabled.