Het aanleggen van een nieuwe tuin is niet even gemakkelijk gedaan. We willen je hierbij graag op weg helpen. In dit artikel geeft Habro Tuinen een aantal tips die je helpen bij het creëren van een tuin aanleggen.

Creëer een tuinplan op maat

Bij het aanpakken van de tuin is het verstandig van tevoren eerst een plan van aanpak te maken. Als eerste is het belangrijk te kijken welke stijl jouw tuin moet krijgen. Voor de verschillende tuinstijlen kun je online wat research doen of ideeën opdoen in verschillende tuinmagazines of tuincentra. Als je eenmaal duidelijk hebt welke tuinstijl je wilt kun je dit vervolgens verder uitwerken in een plan. Houd je hierbij ook rekening met het beschikbare budget en ruimte?

Ontwerp laten maken

Als alles duidelijk is geworden is het tijd om een ontwerp te laten maken. Voor dit ontwerp kun je met de hovenier aan tafel. Hierbij kun je aangeven wat voor tuinstijl je hebt gekozen en wat voor budget je beschikbaar hebt om dit mogelijk te maken. De hovenier zal vervolgens met een voorstel komen voor het aanleggen van de tuin. In dit voorstel zal de hovenier rekening houden met de belangrijkste materialen.

Tuin inrichten

Het inrichten van de tuin kun je ook uitbesteden aan de hovenier, maar je kunt het ook bij de aanleg van de tuin houden en de inrichting zelf doen. In dat geval zal je zelf de nodige materialen voor de inrichting van je tuin moeten kiezen en kopen. Dit kun je zoeken in een online webshop of in het dichtstbijzijnde tuincentra.

Het vinden van de juiste hovenier

Voor het aanleggen van de tuin ga je natuurlijk naar de hovenier. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk een goede te vinden die tevens ook betaalbaar is. Om de juiste hovenier te vinden kun je navragen in je persoonlijke kring of ga op zoek in Google naar een goede hovenier uit de omgeving.

Comments are disabled.