De voordelen van een hottub in de tuin

hottub

Er zijn veel verschillende spa’s die mensen zelf kunnen kopen om in hun huis of tuin te zetten, waaronder de hottub. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië waar ze inspiratie hebben gehaald uit de vele warmwaterbronnen die ze in die landen hebben. Oorspronkelijk werd de hottub gemaakt uit alleen maar hout, echter zie je tegenwoordig veel meer hottubs van kunststof en metaal. Hottubs zijn in de 20e eeuw over de hele wereld verspreid, je hebt in Nederland dan ook veel bedrijven die hottubs maken en verkopen. Heb je interesse? Koop bijvoorbeeld een hottub van Waterwellness. Het warme water is niet alleen maar lekker om in te zitten tijdens koude dagen, het heeft ook veel voordelen.

Het vermindert stress

De combinatie van warm water, een massage van de waterstralen en het gevoel van gewichtloosheid kan zeer rustgevend en kalmerend werken. Hierdoor zul je merken dat stress verminderd wordt, ook heeft het effect op je angstgevoelens. Het geluid van het water kan voor sommige mensen ontspannend zijn, plus het kan een mooie plek zijn om met vrienden te relaxen onder het genot van een biertje.

hottub

Fysiotherapeutisch effect

Hydrotherapie wordt veel gebruikt bij mensen met zeer pijnlijke gewricht/spier klachten of chronische pijn. Hydrotherapie is het effect van warmte, massage en het gevoel van gewichtloosheid gecombineerd. Het warme water zorgt ervoor dat er meer bloedtoevoer na de beschadigde weefsels wordt gestuurd wat leidt tot een versneld herstel. Door het gewichtloosheid dat je hebt in water is het ook niet belastend, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat de pijn weg kan trekken zover dat mogelijk is. Hydrotherapie zal niet snel in hottubs uitgevoerd worden aangezien er niet veel ruimte om te bewegen is, maar het is er zeer geschikt voor om thuis in te ontspannen na een flinke workout om zo te kunnen herstellen.

Lagere bloeddruk

Door het watertemperatuur moet je hart harder werken om alle hitte af te voeren. Ter reactie zal het lichaam de bloedstroom versnellen om meer zuurstof te produceren, waardoor het lichaam gerevitaliseerd wordt. Omdat je cellen door de warmte ook uitzetten, zakt je bloeddruk wat goed is voor je cardiovasculaire gezondheid.

Gezondere huid

Eerder hebben we al genoemd dat het zorgt voor een vermindering van stress, veel stress is ook niet goed voor je huid. Doordat het verminderd zal ook de gezondheid van je huid verbeteren. Ook de verhoogde bloedcirculatie zal voor meer zuurstof zorgen die naar de huid toe gaat, waardoor het meer glans krijgt.

Gastblogs

hottubSpa

Comments are disabled.