vijver

Natuurlijk, rustiek en duurzaam. Dat zijn de toverwoorden die tegenwoordig naar voren komen bij het ontwerpen van een tuin. En bij natuurlijk en rustiek hoort een vijver. Een vijver is een echte blikvanger in de tuin en natuurlijk een thuis voor veel dieren en insecten. Je kunt het best in het voorjaar een vijver aanleggen, omdat dit voor het biologische evenwicht van de vijver en de beplanting het best uitkomt. Welke mogelijkheden heb je bij het aanleggen van een vijver en hoe gaat dit in zijn werk?

Kies een soort vijver

Er is niet één soort vijver die je kan kiezen, maar wel meer dan tien soorten vijvers die je aan kunt leggen in de tuin. Zo heb je een biologische vijver waar je veel beplanting hebt maar geen gebruik maakt van een filter of chemische middelen. Deze vijver trekt heel veel dieren aan. Ditzelfde geldt voor de natuurvijver. Er zijn ook visvijvers en koi-vijvers die speciaal worden aangelegd voor deze Japanse vissen. Je kunt ook kiezen voor een siervijver die rijkelijk versierd is met stenen, helder water en mooie vissen. Daarnaast zijn er nog tal van andere decoratieve en natuurlijke vijvers die kunt aanleggen in de tuin.

vijver

 

Vorm van de vijver

Naast het soort vijver is het ook belangrijk om te kijken welke vorm vijver je wilt in de tuin. je kunt namelijk kiezen voor een grote, kleine ronde, strakke, vierkante of zelfs een voorgevormde vijver. Het hangt af van je persoonlijke smaak, maar ook van de stijl die in de rest van de tuin heerst. Op basis hiervan kun je een goede keus maken. Ook kun je hier een tuinman voor inschakelen.

vijver

Huur een professionele tuinman in

Voor het aanleggen van een vijver kun je zelf aan de slag gaan, maar het is aan te raden om een professional in te schakelen. Een professionele tuinman heeft namelijk vaak jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers en weet dus precies wat hij doet. Bij het ontwerpen van een siervijver kan een vakman advies geven over de juiste beplanting, stenen en andere belangrijke zaken. Op deze manier weet je zeker dat de vijver goed wordt aangelegd en dat er geen dingen vergeten worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier meer over het inhuren van een hovenier in een specifieke regio.

Comments are disabled.