borderrand

Het is nog koud buiten, maar de gedachte aan de zomer geeft ons alvast een warm gevoel. Met de lente nabij is het tijd om vooruit te kijken naar nieuwe tuintrends die de zomer van 2024 zullen verbeteren. Deze nieuwe trends geven inspiratie en vernieuwing, of je nu een doorgewinterde tuinier bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe idee├źn om je tuin te verbeteren.

Een stijlvolle must-have

Of je nu houdt van lekker ontspannen in je tuin of graag een tuinfeestje geeft, schaduwdoeken zijn de oplossing. Schaduwdoeken zijn ervoor gemaakt om het zonlicht tegen te houden zodat je niet de hele tijd blootstelt aan de uv-straling, maar daarnaast geeft het ook een mooie look in jouw tuin. Met verschillende kleuren, patronen en maten zijn schaduwdoeken de perfecte aanvulling op elke tuin. Hang ze op boven je terras, zithoek of zwembad en geniet van een verkoelende schaduw op warme zomerdagen.

Cortenstaal de ster van het seizoen

Wanneer het aankomt op tuininrichting, is cortenstaal de ster van het seizoen. Cortenstaal is een type staal dat bekendstaat om zijn roestige kleur. De Cortenstaal borderranden zijn geweldig voor je tuin! Ze markeren niet alleen je bloembedden, maar voegen ook style toe. Ze gaan heel lang mee en zijn dus een slimme investering voor een prachtige tuin die je jarenlang kunt bewonderen. Borderranden zijn tegenwoordig immens populair en worden voornamelijk gebruikt als afscheiding tussen bloemenperken en bijvoorbeeld het gazon.

schaduwdoekVoeg water toe

Een tuin die er echt prachtig uitziet, heeft water nodig. Denk aan een mooie fontein of een beekje. Een fontein maakt je tuin extra mooi en het geluid van stromend water werkt rustgevend. Maar water in je tuin zorgt niet alleen voor een leuk plaatje. Het brengt ook leven in jouw tuin. Het licht dat op het water valt, de schaduwen van de planten en de vissen die erin zwemmen, maken je tuin levendig en interessant om naar te kijken. Al met al water hoort zeker thuis in een tuin. Het maakt je tuin niet alleen mooier, maar zorgt ook voor een ontspannen sfeer.

Duurzaamheid in de Tuin

Steeds meer mensen willen duurzame meubels voor hun tuin. Dat komt doordat we steeds meer nadenken over hoe milieuvriendelijk wij eigenlijk bezig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meubels beschikbaar die voldoen aan de duurzame wensen van mensen. Denk bijvoorbeeld aan meubels gemaakt van bamboe, hout en gerecycled plastic. Bamboe is een populair materiaal omdat het snel groeit en daardoor duurzaam is. Hout is ook geliefd omdat het een natuurlijk materiaal is dat goed past in elke tuin. Daarnaast wordt gerecycled plastic ook steeds vaker gebruikt omdat gerecycled plastic ook wordt gezien als een duurzaam materiaal. Met deze duurzame meubels kun je niet alleen genieten van je tuin, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Dus als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubels, overweeg dan zeker om voor duurzame opties te kiezen.

Comments are disabled.