struiz aarde uit hand

Planten halen hun voedingsstoffen uit de bodem. Maar deze voedingsstoffen zijn niet altijd aanwezig. Daarom kunnen wij de tuin een handje helpen door deze af en toe te bemesten. Zo voorkom je dat de grond arm wordt en zullen jouw planten zo lang mogelijk bloeien. Maar hoe doe je dit precies? En wanneer is de beste tijd voor bemesting? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de tuin bemesten. 

Waarom de tuin bemesten?

Planten hebben voeding nodig. Deze halen ze uit de grond. Maar het kan voorkomen dat de grond weinig tot geen voedingsstoffen meer heeft. Om dit te voorkomen kun jij eens in de zoveel tijd de tuin bemesten. Dit hoef je echt niet elk seizoen te doen, maar één keer per jaar bemesten kan jouw planten en bloemen al een stuk gezonder maken. 

De tuin bemesten zorgt voor groei en bloei, maar ook versterkt het de planten. Zo zijn ze minder vatbaar voor ziekten. 

Wat is de beste mest voor de tuin?

Wanneer je je tuin gaat bemesten, heb je de keuze uit twee soorten mest: kunstmest en organische mest. Welke is nu het beste? Wij adviseren om voor organische mest te gaan. Dit is namelijk beter voor de planten. Kunstmest mag dan wel sneller werken, maar dit kan de planten zwakker maken. Ook is de werking een stuk korter. 

struiz tuinaardeWanneer bemesten?

Nu vraag je je natuurlijk af: wanneer moet ik de tuin bemesten? Dit hangt voor een groot deel af van de planten die je in jouw tuin hebt staan. Maar over het algemeen is de beste tijd om je tuin te bemesten in het voorjaar. Dan beginnen jouw planten weer te groeien en kunnen ze wel wat extra voedingsstoffen gebruiken.

In de herfst en winter groeien de planten niet meer en hebben zij geen extra hulp nodig. Maar er zijn een aantal uitzonderingen:

  • Het gazon kun je het hele jaar bemesten. Voeg in het voorjaar de meeste mest toe. 
  • Bemest rozen het liefst iedere maand vanaf eind maart tot juli
  • De buxus, hagen en bloeiende planten kunnen vaak nog een keertje bemest worden in het begin van de zomer.

Planten bemesten met bemeste tuinaarde

Ben je op zoek naar de beste grond voor het aanplanten van planten en bloemen? En wil je de tuin tegelijkertijd bemesten? Kies dan voor bemeste tuinaarde van struiz! Dit is een speciaal samengestelde tuingrond uit het eigen productiebedrijf van struiz. Het is een rulle en kiemkrachtige grond, maar dit is verrijkt met de beste kwaliteit turf. Zo hoef je niet in de weer te gaan met mest. 

Deze aarde gebruik je voornamelijk voor het aanleggen van tuinen, borders en perken. Zo creëer je de beste bodem voor jouw bloemen en planten en gaan deze super mooi bloeien!

Wanneer bemeste tuinaarde gebruiken?

We hebben het net natuurlijk al kort gehad over wanneer je de tuin kunt bemesten. Dit hangt voor een groot deel af van wat je wilt bemesten. Er wordt geadviseerd om bemeste tuinaarde in de lente aan te brengen. 

Comments are disabled.