tuingereedschap

Er zijn zoveel verschillende gereedschappen te koop in tuincentra dat het lastig kan zijn om te bepalen welke gereedschappen nu echt voldoen aan jouw behoeften. Daarom willen we graag even stilstaan bij de gereedschappen die handig zijn om te hebben. We zullen ook een paar suggesties doen voor ander gereedschap dat nuttig kan zijn. Alle gereedschappen die we in dit artikel bespreken, zijn daadwerkelijk bruikbaar in de tuin om bloemen en groenten te kweken.

Heggenschaar

Een handig gereedschap voor de tuin zijn heggenscharen. Zoals de naam al aangeeft, is het oorspronkelijk bedoeld om heggen te snoeien, maar het kan gebruikt worden voor allerlei klusjes in de tuin. Als je bijvoorbeeld erwtenplanten hebt die op de composthoop kunnen, kun je ze met de heggenschaar afknippen en fijnhakken voordat je ze op de composthoop gooit. Op die manier worden ze sneller omgezet in bruikbare compost. Je moet nooit de wortels verwijderen omdat ze voeding bieden aan het bodemleven. Zo kun je efficiënt en praktisch werken in de tuin.

Een hark

Nu je de compost op de gewenste plek hebt, is het tijd om de grond gelijkmatig te maken. Hiervoor gebruik je een hark. Een goede hark heeft een stevige steel en de tanden zijn gemaakt van één stuk metaal. Zo kun je de compost gemakkelijk verplaatsen zonder ons zorgen te maken dat de tanden breken. Met de hark kun je de grond gelijkmatig verdelen om een vlak oppervlak te creëren. Ook kun je de bovenste laag van de grond losmaken om het klaar te maken voor het planten van groenten. Dit helpt bij de afwatering, voorkomt waterophoping en zorgt ervoor dat de grond water beter kan opnemen.

Gieter

Nu je je tuinbedden hebt voorbereid en de groenten net zijn geplant, is het tijd om ze water te geven. Hiervoor gebruik je een gieter. Er zijn verschillende manieren om je tuin water te geven. Maar in de moestuin moet je met de hand water geven. Hoewel het met de hand water geven misschien veel werk lijkt, is het eigenlijk een goed moment om je groenten en de grond te inspecteren. Terwijl je bezig bent, kun je ook snel wat onkruid verwijderen en ervoor zorgen dat je tuinbedden er perfect uitzien!

Comments are disabled.