roos

Het is best moeilijk om ieder jaar weer leuke originele cadeaus te geven aan vrienden en familie. Wéér een paar sokken, een cadeaubon of chocolade.. Dat wordt na een paar keer al saai. Geef daarom eens iets echt leuks aan iemand. Een leuk hebbedingetje voor in de tuin bijvoorbeeld. Er zijn genoeg leuke ideeën voor tuincadeaus, zelfs met een leuk voederbakje voor vogels maak je iemand al gauw heel blij. Mooie hangplanten zijn ook altijd een goed idee. Voor mannen zijn barbecues en vuurkorven juist een stoer cadeau. Probeer origineel te zijn en je cadeau zal zeker in de smaak vallen.

Een barbecue voor in een mannentuin

Een man maak je niet blij met lichtjes of bloemetjes voor in de tuin. Nee, een man maak je blij met vuur. Een barbecue om vlees te garen boven de gloeiende kolen brengt een soort oergevoel naar boven. Een vuurkorf om met een biertje in de hand te genieten van de dansende vlammen is ook een goed cadeau. En dat hoeft helemaal niet veel te kosten; met een klein budget is het ook heel goed mogelijk om een stoer, origineel mannencadeau te geven. Als de man in kwestie al een barbecue heeft, denk dan eens na over barbecue-accessoires.

Tuinaccessoires voor een vrouwelijke tuin

Voor vrouwen is het een stuk gemakkelijker om een leuk cadeau voor in de tuin te vinden. Voederbakjes, insectenhotels, kleurrijke bloemen en andere tuinaccessoires zijn in overvloed verkrijgbaar. Het is daarom juist belangrijk om extra origineel te zijn. Leuke tuinlampen zoals sun-jars of verlichte wijnflessen zijn super leuk als alternatief op de traditionele tiki-fakkels. En om in de winter leven in de brouwerij te brengen geef je een voederbakje voor vogels cadeau. Daar hang je dan bijvoorbeeld een vetbol in, daar komen de hongerige vogels dan massaal van snoepen.

Cadeaus voor tuinliefhebbers

Voor mensen die vaak in de tuin werken is er ook veel leuks te kopen. Cadeaus voor een moestuin geven de meeste tuinliefhebbers een warm gevoel van binnen. Pakketjes met zaden van speciale of zeldzame groente- en fruitsoorten doen het bij hobbytuinders vaak erg goed. Of geef een paar originele plantenlabels om de zaailingen van elkaar te onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan beschilderde stenen of ijscostokjes.

Comments are disabled.