buxus

Er kunnen diverse redenen zijn waarom mensen de buxushaag in de tuin willen vervangen. De meest voorkomende is dat de buxus de laatste jaren geteisterd wordt door aanvreting van de buxusmot en diverse ziektes. Bestrijding hiervan is duur en werkt lang niet altijd effectief. Wanneer u een goed alternatief wilt voor de buxus is het raadzaam om te kijken bij de site Buxusvervanger. Hier zijn diverse verschillende soorten te koop en een uitstekende buxusvervanger is. Ze hebben allen dezelfde eigenschappen waaronder winterhardheid. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een groene haag. Omdat al deze alternatieven uit de eigen Buxusvervanger kwekerij komen zijn van zeer goede kwaliteit terwijl ze toch niet duur zijn. Nog een groot voordeel: na bestelling worden ze zeer snel geleverd zodat u de buxushaag snel kunt vervangen.

De meest bekende buxusvervanger

De meest bekende en verkochte buxusvervanger is de Ilex crenata, ook bekend als de Japanse hulst. Qua bladvorming en groeiwijze lijkt deze soort het meeste op de buxus, vooral het type ‘Green Hedge’. Wat de Ilex crenata zo bijzonder maakt is dat er in het voorjaar kleine witte bloemetjes tevoorschijn komen en er naderhand zwarte besjes aan groeien. Vogels zijn gek op deze bessen dus behalve een goede buxusvervanger lokt u met Ilex crenata ook diverse vogelsoorten naar uw tuin. Dat wordt genieten! Alle soorten buxusvervangers zijn geschikt voor iedere gewenste snoeivorm en kunnen op alle standplaatsen staan. Daarom hoeft u bij het aanplanten geen rekening te houden met een zonnige of volledige schaduwplek.

Een alternatieve buxusvervanger

Bent u toe aan iets compleet anders ter vervanging van de huidige buxushaag? Dan is de Portugese laurier wellicht iets voor u. Deze heeft grote, leerachtig aanvoelende grote bladeren en kent een dichte begroeiing. Omdat deze buxusvervanger zo’n 5 meter hoog kan worden is uw privacy gegarandeerd. Andere alternatieven als buxusvervanger zijn de taxus Baccata en de haagliguster. De taxus behoort tot de coniferensoort en is enorm populair. Zelfs wanneer u de snoeischaar te radicaal gebruikt komt de taxushaag vanzelf weer terug. De haagliguster heeft zachte blaadjes die een fijne uitstraling aan het geheel geven. Kortom: bij Buxusvervanger.nl hebt u veel keuze wanneer het gaat om mooie en betaalbare buxusvervangers.

Comments are disabled.