tuin decoratie

Er zijn maar weinig emoties die niet in de vorm van bronzen beelden kunnen worden uitgedrukt. Brons is een sterk materiaal, maar nog steeds erg bewerkbaar. Daarnaast heeft het een bijzonder warme uitstraling en is het corrosiebestendig. Brons is dus een materiaal dat probleemloos buiten gezet kan worden en wat daar erg lang goed zal blijven. De legering werd in de 3e eeuw voor Christus al ontdekt en veranderde de levens van de mensen toen voor goed. Bronzen beelden zijn overal om ons heen, op pleinen, in musea en bij galerieën. Het is een eeuwenoude traditie waar ook jij vandaag de dag nog van profiteert.

Moderne bronzen beelden

De bronzen beelden die vandaag de dag worden gemaakt door kunstenaars zijn het resultaat van een gebeurtenis die 5 eeuwen geleden plaatsvond. De zeemeermin in Kopenhagen, de Denker van Rodin en het Vrijheidsbeeld zijn allen voorbeelden van bekende bronzen beelden uit het verleden. Deze worden nog steeds bewonderd. De beelden die vandaag de dag gemaakt worden zijn net zo mooi als die van toen. Een voorbeeld van een recentelijk gemaakt bronzen beeld is die van Johan Cruijff bij het Barcelona stadion. Deze is gemaakt door Nederlandse kunstenares Corry van Ammerlaan en zal voetbalfans nog vele jaren doen herinneren aan de voetbalkunsten van Cruijff. Van Ammerlaan heeft hem met haar bronzen beeld vereeuwigd.

Een bronzen beeld in huis of tuin

Ook jij kan aan deze traditie deelnemen en dat door een bronzen beeld aan te schaffen voor in je huis of in je tuin. Kunstenaars werken graag met brons, omdat het bewerkbaar is, maar tegelijkertijd sterk. Het heeft een mooie warme uitstraling en het roept emoties op. Er is vast een bronzen beeld dat jou aanspreekt. Bezoek een aantal beeldentuinen en galerieën. Je hebt dan niet alleen een mooi dagje uit voor de boeg, maar begint ook te leren over wat er met brons allemaal mogelijk is. Heb je mooie sculpturen gevonden, dan zullen deze jou, en de generaties na jou, elke dag in volle glorie begroeten.

Bronzen beelden worden gegoten

Als een kunstenaar een bronzen beeld gaat ontwerpen, dan maakt deze eerst een schets. De schets wordt uitgewerkt in een model van was. Is de kunstenaar daar tevreden over, dan drukt hij of zij het wassen model in en gipsen mal. Deze wordt gebakken, zodat er een holte overblijft met de afdruk van het beeld. Deze holte wordt gevuld met gesmolten brons, een mix van koper en tin. Als het hard is wordt het gips verwijderd en komt er een ruwe versie van het wassen model tevoorschijn. Deze wordt vervolgens afgewerkt, net zo lang tot het beeld klaar is.

Geef brons cadeau

Brons is dus een tijdloos materiaal en bronzen beelden zijn daarom een perfect cadeau om iets mee te vieren. Een verjaardag, huwelijk, relatie, jubileum, prestatie of pensionering worden op die manier voor goed omgezet in een bronzen beeld. Het is een perfecte manier om doorlopend herinnerd te worden aan een schitterende gebeurtenis.

Comments are disabled.